Societat 02/09/2022

Rescaten quatre persones d'una pastera a prop de l'illa de Cabrera

Aquesta és la tercera embarcació arribada a les Balears en menys de 24 hores, en les quals hi havia 18 persones

ARA Balears
1 min
Agents policials investiguen l'arribada d'una pastera.

PalmaSalvament Marítim i el Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil han rescatat quatre persones d'origen magrebí, en aparent bon estat de salut, quan navegaven a bord d'una pastera que havia arribat a aigües de l'illa de Cabrera, segons ha informat la Delegació del govern espanyol.

Aquesta operació de salvament s'ha produït a les 20.05 hores, després que aquest dijous la Guàrdia Civil i Salvament Marítim hagin interceptat dues pasteres amb 14 migrants, quan intentaven entrar il·legalment a les Illes Balears. Les embarcacions han estat localitzades a la Colònia de Sant Jordi i a les aigües de Cabrera, i totes les persones que han estat interceptades han estat detingues i traslladades a Palma.

La primera pastera va arribar poc abans de la mitjanit, quan l'embarcació ja havia arribat a terra a la Colònia de Sant Jordi. En aquest operatiu hi varen participar la Guàrdia Civil, les patrulles de Santanyí i Felanitx i la Policia Local de ses Salines. Varen localitzar i detenir sis persones, totes d'origen magrebí i que estan en bon estat de salut.

Pel que fa a la segona embarcació, Salvament Marítim l'ha localitzada quan navegava per aigües de l'illa de Cabrera. Hi viatjaven vuit persones, totes igualment d'origen magrebí i amb bona salut. La intercepció s'ha duit a terme a les 11.50 h d'aquest dijous.

stats