Societat 12/01/2019

Dos detinguts al metro de Barcelona per una agressió homòfoba

La víctima assegura que un grup de nois l'ha increpat i l'ha apallissat sense cap altre motiu aparent

N.v.
2 min
La vaga del metro durant el 2 de febrer va comportar aglomeracions i retards de més de mitja hora.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han confirmat la detenció de dos nois com a presumptes autors d'una agressió al metro de Barcelona, aquest dissabte. Els fets han passat a primera hora, al voltant de dos quarts de set del matí, quan la víctima es dirigia a treballar. Segons el seu testimoni es tracta d'una agressió per motius homòfobs.

La víctima ha explicat a través de les xarxes socials que un grup de quatre nois han entrat al mateix vagó on era ell i s'han posat a increpar-lo. Davant aquest assetjament la víctima ha decidit canviar de lloc, però el grup l'ha seguit molestant. Quan la víctima s'hi ha encarat verbalment un dels nois li ha dit: "Per què no m'ho dius d'home a home? Ah, és clar és que tu ets 'maricón'". Davant l'agressivitat verbal, la víctima relata que ha fet servir l'intèrfon d'ajuda per posar-se en contacte amb el servei del metro, que ha arribat a respondre però que no ha pogut oferir cap solució sobre la marxa.

Segons el discurs de la víctima, un cop ha baixat del vagó i just abans de pujar les escales, els nois l'han atacat per l'esquena i li han clavat diversos cops i puntades de peu, fins que han arribat els vigilats de l'estació i han aturat l'agressió. El Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) han hagut d'atendre la víctima al mateix llocs dels fets.

TMB ha confirmat a l'ARA els fets i ha matisat que, tot i que les detencions s'han fet a la parada d'Urquinaona, tal com expliquen els Mossos, els fets han succeït a la parada d'Arc de Triomf. La companyia ha assegurat que treballa des de primera hora del matí per trobar totes les imatges disponibles que ajudin a esclarir els fets. També han condemnat l'atac, han fet explícit el seu suport a la víctima i han deixat clar que es posa a disposició de les autoritats per ajudar en qualsevol aspecte de la investigació.

Augment de les agressions homòfobes

L'Observatori Contra L'Homofòbia (OCH) de Catalunya ha denunciat el que considera un nou "brot d'agressions cap al col·lectiu LGTBI a Barcelona". El president de l'observatori, Eugeni Rodríguez, ha apuntat a més que "el perfil de l'agressor tendeix a ser el d'adolescents". Rodríguez ha condemnat els fets i ha valorat el treball dels Mossos d'Esquadra que ha estat "efectiu i contundent" en detenir als presumptes agressors al llarg del mateix dia.

En aquest sentit, ha apuntat que "davant una agressió LGTBI, el més important és acabar amb la impunitat i demostrar que tots els instruments, tant institucionals com de servei públic, funcionem de forma coordinada i eficient".

Per la seva banda, el sindicat que representa els vigilats de seguretat del metro ha aprofitat el cas per recordar la situació de precarietat i de pocs recursos amb la qual treballa aquest sector. Els representants d'aquests empleats han demanat a TMB que posi "més mitjans" al seu abast per poder garantir la seguretat de tots els ciutadans que utilitzen aquest transport públic.

stats