Detenen 22 persones a Palma per explotar sexualment dones i transsexuals

Per assegurar-se que les víctimes pagassin el seu deute, el màxim responsable del grup utilitzava "màgia negra" i rituals de bruixeria 

La Policia Nacional ha detingut un total de 22 persones a Palma, en el marc de l'operació Sileño, acusades de delictes d'explotació amb finalitats sexuals, tràfic de drogues, d'afavoriment de la immigració il·legal, contra el dret dels treballadors, pertinença a una organització criminal i contra la salut pública, segons han informat en un comunicat.

Els detinguts en aquesta operació tenen entre 21 i 51 anys i són de diverses nacionalitats: búlgara, brasilera, espanyola, colombiana, italiana i portuguesa. A dos dels detinguts se'ls acusa de tràfic de drogues i als quatre que són els encarregats dels locals de prostitució se'ls atribueixen delictes d'explotació d'éssers humans amb finalitats sexuals, d'afavoriment de la immigració il·legal, contra el dret dels treballadors i contra la salut pública. Els altres sis han estat detinguts per estar en una situació irregular a Espanya. A més, a partir de les investigacions i de les declaracions de les víctimes, també han detingut deu persones que organitzaven matrimonis ficticis entre ciutadans de la Unió Europea i estrangers il·legals.

Les investigacions varen començar l'any passat, quan dues persones varen denunciar davant la policia que en un conegut pis de Palma on s'exerceix la prostitució estaven enganant dones i transsexuals, especialment del Brasil, per obligar-les a exercir la prostitució per saldar un deute que oscil·lava entre els 7.000 i els 14.000 euros.

 

Els detinguts obligaven les víctimes a restar a l'interior d'aquest immoble exercint la prostitució i estar disponibles per a qualsevol client durant 20 hores al dia i sis dies a la setmana. Les víctimes exercien la prostitució en una mateixa habitació on hi havia quatre lliteres i un sofà. A més, per assegurar-se que pagassin el seu deute, el màxim responsable del grup utilitzava "màgia negra" i rituals de bruixeria, ja que tenien por d'aquestes pràctiques. Durant el registre del domicili, els investigadors varen trobar una plantació de marihuana, amb un total de vint plantes.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF