Societat 25/01/2022

Detecten una mutació de la variant òmicron a les Balears

Son Espases l'està investigant, però defensa que "en principi és molt similar a l'original"

ARA Balears
2 min
Mostres de proves de coronavirus al laboratori de Microbiologia Son Espases

PalmaSon Espases ha detectat una nova mutació de la variant òmicron del coronavirus a les Illes Balears. Segons ha explicat el cap del Servei de Microbiologia del centre hospitalari, Antoni Oliver, es tracta de l'aparició d'una nova subvariant, coneguda com a BA.2, i les primeres investigacions mostren que és "molt similar a l'original", però encara es desconeix si és més transmissible o té efectes més greus.

Oliver ha explicat que aquesta subvariant ja ha guanyat força a països com Dinamarca i que durant els darrers dies s'ha constatat l'augment de contagis d'aquesta mutació de la variant. El cap del Servei de Microbiologia de Son Espases ha informat que actualment el 96,3% dels contagis de coronavirus detectats a les Illes Balears són de la variant òmicron i que la xifra de casos que pertanyen a aquesta nova mutació encara és "petita".

Son Espases continua encara investigant els elements definidors d'aquesta nova subvariant i Oliver ha assegurat que "és prest" per parlar de com tractar-la i evitar els contagis. A més, ha remarcat que actualment encara no es pot calcular la incidència que tindrà a l'Arxipèlag i quin paper pot jugar en el final, o no, de la sisena onada.

Quan acabarà la sisena onada?

El cap del Servei de Microbiologia de Son Espases ha assegurat aquest dimarts que les Illes Balears ja han arribat al pic de la sisena onada, encara que no s'estigui registrant un descens de contagis diaris tan significatiu com a la resta. Segons ha explicat Oliver, la taxa de positivitat dels tests duts a terme a l'hospital ha baixat significativament les darreres setmanes i ara "només 4 de cada 10 que feim són positius".

Oliver ha assegurat que des de l'arribada de l'òmicron a l'Arxipèlag 100.000 illencs s'han contagiat d'aquesta variant. "Probablement, s'aconsegueix certa immunitat de grup natural enfront d'aquesta variant, el problema és si serà efectiva enfront de noves", ha remarcat el cap del Servei de Microbiologia de Son Espases. A més, Oliver ha recordat que "sumant la vacunació tenim una immunitat global important amb cada vegada menys patologies greus respecte del total de positius".

stats