Societat 22/10/2020

Detecten 10 contagis de coronavirus entre els estudiants de la UIB en els darrers deu dies

Actualment, hi ha 63 alumnes en aïllament

E. Navarro
2 min
Imatge del primer dia de curs a la UIB.

PalmaEn els darrers deu dies, la Universitat de les Illes Balears ha notificat 10 contagis de coronavirus entre els estudiants. Ara per ara, hi ha un total de 63 persones aïllades, 53 de les quals fan quarantena per contacte estret amb persones infectades, segons han informat fonts de la UIB a l'ARA Balears. Aquestes dades mostren com en l'inici de curs la pandèmia no ha tingut un impacte important a la Universitat, on hi ha entorn d'11.350 alumnes matriculats.

Cal recordar que per evitar els contagis de covid-19, el curs 2020-21 combina classes presencials i semipresencials. En concret, es prioritza la presencialitat en el primer curs, els seminaris i les pràctiques. A les aules sempre es garanteix la distància mínima de metre i mig i la mascareta hi és obligatòria. En el cas en què no es pot complir aquesta distància, es fa presencialitat reduïda, que consisteix que una part dels estudiants van a classe i es roten de manera que sempre es garanteix una mínima docència al campus.

Aquest dimecres el ministre de Sanitat, Salvador Illa, es va reunir amb el ministre d'Universitat, Manuel Castells, per valorar l'impacte del covid-19 en l'àmbit universitari. La reunió es manté després que, durant el mes, s'hagin detectat diversos brots en festes o residències universitàries, com el cas de València, on fa unes setmanes es varen haver de suspendre les classes de la Universitat Politècnica per un brot en una festa d'universitaris que va afectar més d'un centenar de persones.

En aquest sentit, tant Illa com Castells van deixar clar que "els incidents han ocorregut en entorns no estrictament acadèmics", que les aules "són segures" i que "els protocols dissenyats aquest estiu funcionen", segons apunten en un comunicat. Així i tot, en la trobada es va fer èmfasi en la necessitat de coordinar mesures i actuacions homogènies per a l'àmbit universitari i de fer campanyes de conscienciació per evitar aquests esdeveniments. Al mateix temps, van demanar que s'evitin "les dinàmiques de criminalització" de la joventut universitària.

Escoles i instituts

Segons les darreres dades del Govern, fetes públiques dilluns per la portaveu Pilar Costa, durant la setmana del 10 al 16 d'octubre, Salut va detectar 12 docents i 116 alumnes positius en covid-19 més. Per illes, la majoria de casos entre els alumnes s'han trobat a Mallorca, amb 105 menors infectats; a Menorca n'han trobat tres, i a Eivissa, vuit. Aquestes xifres suposen que hi ha un 0,07% de docents infectats de coronavirus a les Illes i un 0,06% dels alumnes. Del total dels alumnes que estan en quarantena, que són 186, n'hi ha 151 a Mallorca, 5 a Menorca i 30 a Eivissa. A més, hi ha 18 grups més en quarantena a les Illes, tres menys que la setmana passada.

stats