Detecten cinc casos nous de covid-19 a les Illes

A hores d'ara hi ha 149 casos actius a les Balears, un menys que ahir 

La Conselleria de Salut i Consum ha informat aquest dissabte que s'han detectat a les Illes cinc casos nous de covid-19, una xifra que fa que el total de contagiats arribi als 2.279 casos. Però, segons han informat en una nota de premsa, en funció dels nous criteris de comptabilització del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), que exclouen les serologies positives anteriors a l'11 de maig, el total de casos seria de 2.174. 

A més, informen que 1.906 persones s’han curat, 6 més que les que es van notificar divendres. Així mateix, el Servei d’Epidemiologia, seguint les indicacions del CCAES, exclou del balanç les persones mortes per causes diferents del covid-19 i ha notificat que l’acumulat continua sent de 224 casos de persones mortes a causa del SARS-CoV-2. Aquestes dades suposen que a hores d’ara a la Comunitat hi ha 149 casos actius, 1 menys que divendres.  

Per illes, a Mallorca hi ha 36 persones hospitalitzades, 11 de les quals es troben en Unitats de Cures Intensives, una persona rep atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus (UVAC) i 89 tenen un seguiment domiciliari per part del servei d’Atenció Primària. A Menorca, no queda cap persona hospitalitzada al Mateu Orfila, però dues persones són ateses al seu domicili per part de primària. A Eivissa són 14 les persones hospitalitzades, una a l’UCI, i quatre estan al domicili amb atenció per part dels seus centres de salut. Una altra persona rep atenció a ca seva a Formentera.

Pel que fa als professionals sanitaris, ara mateix n’hi ha 93 en vigilància: 37 a Mallorca, cap a Menorca i 56 a Eivissa, i 24 que tenen el contagi actiu, tots a Mallorca. En total, s’han notificat 365 casos entre el personal sanitari de la Comunitat d’ençà que va començar la pandèmia.

 

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF