Societat 03/09/2020

Destrueixen prop de quatre tones d'haixix d'una partida confiscada a un veler prop d'Eivissa

L'embarcació havia fondejat abans a Mallorca i va ser interceptada quan tornava a Espanya després de fer una ruta sospitosa

Ara Balears
1 min
La droga ha estat cremada a Son Reus.

PalmaLa Delegació del govern espanyol a les Balears ha destruït aquest dijous gairebé quatre tones d'haixix a la planta incineradora de Son Reus, a Palma. Es tracta d'una partida confiscada el passat 26 de març en una operació conjunta de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i la Policia Nacional. Els investigadors van intervenir la droga en un veler de bandera holandesa a 80 milles al sud d'Eivissa.

L'embarcació havia fondejat abans a aigües de Mallorca i va ser interceptada per funcionaris de Vigilància Duanera quan tornava a Espanya després de fer una ruta sospitosa. Els dos tripulants de la nau, que van intentar cremar la droga calant foc al vaixell, van ser detinguts.

La droga que s'ha destruït es distribuïa en 134 fardells d'haixix.

Segons la Delegació del govern a les Balears, la substància que s'ha destruït estava distribuïda en 134 fardells d'haixix amb un pes total aproximat de 3.800 quilos, que tenen un valor al mercat il·lícit de més de 21 milions d'euros.

La destrucció de la droga ha estat supervisada pel secretari general de la Delegació del govern espanyol, Ramon Morey, i pel director de l'Àrea de Sanitat, Raúl Izquierdo.

stats