Desmantellen dos laboratoris de drogues que venien des de Menorca a tot Espanya per internet

La Guàrdia Civil ja ha detectat 500 enviaments

La Guàrdia Civil ha desmantellat a Menorca dos laboratoris de fabricació d'amfetamines, propietat d'un traficant que elaborava droga per comercialitzar-la per internet a tot Espanya per mitjà d'una empresa de paqueteria, segons ha informat aquest diumenge el cos. En l'operació anomenada Erlenmeyer s'han intervingut 10 quilos d'estupefaents ja elaborats, 150 litres de líquids i 26 quilos de productes químics sòlids per a l'elaboració de drogues.

El primer laboratori va ser descobert a principi de setmana a un habitatge del municipi d'Alaior. A partir de la troballa, la Guàrdia Civil va iniciar una investigació per identificar i detenir-ne el propietari. Quan els agents el van localitzar, van comprovar que exercia la mateixa activitat en una altra instal·lació que havia muntat a Ciutadella.

Els laboratoris, segons explica la Guàrdia Civil, tenien tota mena d'aparells per fabricar drogues, com ara tubs d'assaig, matrassos, provetes, embuts o refrigerants. A més, disposava d'importants quantitats d'acetones, àcid clorhídrics, èter, cloroform i àcid acètic per elaborar les amfetamines.

A més, adverteixen que el traficant tenia unes condicions de producció "precàries", per la qual cosa hauria pogut provocar danys a persones o habitatges adjacents. Alguns dels productes químics que van trobar són potencialment explosius si no es manegen de manera adequada.

Així mateix, van comprovar que el detingut oferia les drogues fabricades a consumidors que contactaven amb ell a través de les xarxes socials, als quals enviava els encàrrecs en paquets a diferents punts de l'Estat. En total, ja s'han trobat més de 500 enviaments, però la investigació continua oberta.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF