Desmantellen dos laboratoris de cocaïna al barri de Gomila

La Policia Nacional i la Policia Local de Palma han detingut tres persones per un delicte contra la salut pública

Agents de la Policia Nacional, amb col·laboració de la Policia Local de Palma, han desmantellat dos laboratoris de cocaïna ubicats al barri de Gomila i han detingut tres persones –dos homes i una dona– com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. A conseqüència de la intervenció, els cossos policials han requisat més de quatre quilos i mig de cocaïna i 12 quilos més de substància destinada al tall de la droga.

Els investigadors del grup II de la Unitat de Droga i Crim Organitzat van engegar l'operació, denominada Mirall, fa dues setmanes arran de les informacions i queixes que havien rebut per part dels veïns, que havien detectat un augment de la venda de droga a la zona. Els agents varen descobrir una xarxa il·lícita de tràfic de droga amb rols molt marcats i dos laboratoris perfectament instal·lats i en ús continu.

Els policies varen aconseguir detenir els sospitosos després de presenciar una cita que aquests varen mantenir abans de pujar a un cotxe per transportar la substància estupefaent. En el moment que varen aturar el vehicle, el conductor va accelerar, es botà un semàfor en vermell i envaí el carril contrari. Finalment, va ser interceptat i arrestat per dur dos paquets de més de 250 grams del que semblava cocaïna.

La següent passa del Grup d'Estupefaents va ser registrar dos domicilis i arrestar un segon implicat i una tercera persona. En ambdós laboratoris van trobar prop de 4,5 quilos d'una substància estupefaent que semblava cocaïna –pendent d'analitzar– i 12 quilos d'una altra substància que semblava pensada per al tall. A més, varen requisar batedores, bàscules, coladors, benzina, mascaretes i altres efectes necessaris per al tractament de la droga, així com doblers en efectiu i telèfons mòbils.

Aquesta mena d'instrumental, explica la Policia Nacional en un comunicat, permetria als implicats adulterar la cocaïna per augmentar-ne la quantitat i tornar-la al seu format original. Pel que fa als rols de cadascuna de les tres persones, els agents expliquen que un dels homes, de 33 anys i d'origen colombià, rebia la droga i la passava al 'cuiner', el qual n'augmentava la quantitat. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF