La protesta contra la desfilada militar de Binissalem canvia en "solidaritat amb les víctimes de les inundacions"

Per altra banda, es posposa l'homenatge a la bandera d'Espanya, previst per a aquest divendres, a causa dels tres dies de dol decretats pel Govern

La manifestació que en principi volia protestar contra la desfilada militar i la jornada espanyolista d'aquest 12 d'octubre a Binissalem ara canvia de contingut en solidaritat amb les víctimes de les inundacions a Sant Llorenç del  Cardassar  i Artà. A més, els organitzadors de l'homenatge a la bandera d'Espanya, previst per a aquest divendres, a causa dels tres dies de dol decretats pel Govern.

L'acte militar estava previst per a aquest divendres i va rebre el suport del batle de Binissalem,  Víctor Martí. Com va confirmar l'ARA Balears, la Guàrdia Civil demanà a l'Ajuntament celebrar la Mare de Déu del Pilar (la patrona de la Benemèrita), que precisament coincideix amb el dia de la Hispanitat, al carrer.

Les reaccions a aquesta notícia no es van fer esperar, ja que veïns de Binissalem convocaren una concentració dia 11 d'octubre per mostrar la seva preocupació davant aquesta desfilada sense precedents al poble. Amb el lema 'Per un Binissalem en pau i convivència democràtica' asseguren en un comunicat que aquest acte militar dona un missatge poc integrador.

En el comunicat deien que "independentment de la descripció que es fa de la festa, que seria discutible, el fet que es faci un 'Homenaje a quienes dieron su vida por España' sota aquesta bandera el converteix en un acte de discriminació per a totes les persones que varen perdre la vida en defensa de la democràcia, la llibertat i la legalitat republicana". 

A més, van criticar la col·laboració de l'Ajuntament de Binissalem, ja que no rep el suport social necessari per realitzar aquest acte militar. 

La Guàrdia Civil vol desfilar per Binissalem el Dia de la hispanitat

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF