Societat 07/08/2019

Descendeix un 10,5% el nombre de joves amb discapacitat que cerquen feina a les Balears

Amb motiu del Dia internacional de la joventut, la Fundació Adecco i JYSK han revelat el seu darrer informe sobre ocupació juvenil

Ara Balears
1 min
Les persones amb discapacitat estan guanyant visibilitat en el mercat laboral gràcies a projectes com aquest cèntric restaurant de Palma gestionat per la Fundació Amadip Esment.

PalmaEl nombre de joves amb discapacitat que cerquen feina a Balears ha descendit un 10,5% respecte de l'any passat, segons la Fundació Adecco i JYSK. Ambdues entitats han publicat aquest dimecres, amb motiu del Dia internacional de la joventut, l'informe 'Joves amb discapacitat, motor de futur'. D'acord amb aquest document, actualment, un total de 247 d'aquests joves cerquen feina, xifra que suposa un 2,6% del total de joves desocupats.

Una de les dades destacades és que el 87% dels joves amb discapacitat coincideix en el fet que la seva principal preocupació és la feina. Segons l'informe, un 74% vol fer feina a empreses ordinàries, mentre que un 6% prefereix centres especials d'ocupació i un 20% es decanta per centres ocupacionals.

L'informe apunta que la taxa de joves amb discapacitat en actiu a Espanya és d'un 25,4%, dada que es tradueix en 23.393 persones. D'aquests, 9.419 cerquen feina, però un 74,6% ni en té ni cerca.

El director general de la Fundació Adecco, Francisco Mesonero, ha assegurat que "els joves són el motor del desenvolupament i per això és important potenciar l'accés al mercat laboral de les persones amb discapacitat". Mesonero ha assenyat que només així es demostra que "es valora el candidat pel seu talent i potencial".

stats