Publicitat
Publicitat

El iuan desbanca l'euro com a segona moneda més utilitzada

La moneda xinesa assoleix una quota de mercat del 8,66%, superant l'euro, que se situa al 6,64%, i molt per sota del 81,08% del dòlar

El iuan creix i es converteix en la segona moneda més utilitzada en el comerç mundial, lloc que fins ara ocupava l'euro, segons l'organització de serveis a transaccions financeres SWIFT. Després de la Xina, els països que més utilitzen el iuan són Hong Kong, Singapur, Alemanya i Austràlia. 

Concretament, l'ús de la moneda xinesa va assolir a l'octubre una quota de mercat del 8,66%, molt per sobre de l'1,89% registrat el gener del 2012. L'ús de l'euro, en canvi, ha caigut i ara suposa el 6,64%, quan al gener de l'any passat representava el 7,87% del total. No obstant, el iuan encara és lluny d'amenaçar el dòlar, que a l'octubre tenia una quota de mercat del 81,08%, segons l'organització.

Per altra banda, el volum de pagaments realitzats en iuans es va mantenir estable a l'octubre, amb una lleugera caiguda de l'activitat al 0,84%, respecte al 0,86% del setembre. No obstant, en el mateix període els pagaments en la moneda xinesa van augmentar el seu valor un 1,5%, mentre que el creixement per al conjunt de la moneda va ser del 4,6%.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF