Societat 04/03/2021

Desarticulen una xarxa criminal dedicada al tràfic de drogues a Menorca

La Policia Nacional ha detingut 18 persones i l'operació continua oberta

Iván Martín
2 min
Imatge corresponent al material confiscat durant l'operació policial.

MaóLa Policia Nacional ha desarticulat una xarxa criminal dedicada al tràfic de drogues que operava des de Ciutadella i distribuïa les substàncies estupefaents a la resta de municipis de Menorca. L'operació continua oberta, i no es descarten noves detencions, que fins ara s'eleven a 18, segons ha informat el cos policial en un comunicat. En total, s'han confiscat un quilo de cocaïna, més de 100 grams d'MDMA, més de 200 grams de marihuana, més de mig quilo de substàncies per al seu processament, doblers en efectiu, 178 dosis d'anabolitzants, 13 vehicles, 12 balances de precisió, una premsa hidràulica, dues termoselladores i 28 telèfons mòbils.

Segons la investigació policial, la xarxa distribuïa la droga des de Ciutadella a Maó, es Castell i Fornells, on tenia diferents punts de venda. A més, l'organització tenia prou capacitat per introduir importants quantitats de cocaïna i distribuir-les per tot el territori insular. L'operació començà el mes de juliol del 2020 quan es varen confiscar 796 grams de cocaïna de gran puresa, en el marc d'una investigació que acabà amb la detenció de cinc persones, entre les quals hi havia dues germanes amb nombrosos antecedents delictius, que, en connivència amb altres investigats i després d'adquirir la droga, la distribuïen per Maó i es Castell.

El 14 de desembre varen detenir tres membres més de l'entramat mentre transportaven cocaïna de Ciutadella al Castell. En aquest moment, la Policia Nacional detectà que es tractava d'una xarxa perfectament estructurada i comandada per ciutadans d'origen colombià. Aquests disposaven d'un pis de seguretat situat al nucli antic de Ciutadella que servia d'amagatall i laboratori per a la droga que entrava a Menorca per via marítima. El 8 de febrer es va desarticular la trama colombiana amb la detenció de set persones i la intervenció de 680 grams de cocaïna. A conseqüència d'aquestes detencions, es varen dur a terme diferents escorcolls domiciliaris en els quals varen aparèixer doblers, telèfons, vehicles, material electrònic i estris per a la manipulació de les substàncies estupefaents. Finalment, el 26 de febrer es va desarticular la xarxa de distribució amb la detenció de tres membres que intentaven introduir a l'illa 40 grams de cocaïna des de Mallorca.

stats