Societat 14/05/2020

Desarticulen una de les principals vies de subministrament de droga de Son Banya

La Policia Nacional ha detingut un home de 35 anys que duia mig quilo de cocaïna i tenia al seu domicili 26.000 euros en efectiu

Ara Balears
2 min
Material requisat durant l'operació policial

PalmaLa Policia Nacional va detenir dimecres de matinada un home de 35 anys com a presumpte autor d'un delicte de tràfic de drogues, que es dedicava a la introducció d'importants quantitats de substàncies estupefaents a Son Banya, concretament cocaïna. Els agents van trobar l'individu amb més de mig quilo d'aquesta droga després d'accedir amb un vehicle a l'interior del poblat.

El dispositiu, anomenat operació Tallada, el va dur a terme el grup número 1 d'Estupefaents, el qual va detectar que el detingut tenia una important infraestructura a l'illa. Disposava de dues cases "per entorpir una hipotètica actuació policial", han informat els agents en un comunicat.

Els investigadors van comprovar que l'individu en ocasions sortia del segon domicili vestit de roba tècnica i d'operari d'alta visibilitat i reflectora, sense que es tingui constància que faci cap mena d'activitat laboral associada a aquesta indumentària. És en aquest punt en què es va començar a sospitar que la feia servir de manera fictícia per poder-se moure amb més facilitat i discreció.

D'aquesta manera, expliquen els policies, ha pogut continuar amb les activitats suposadament il·lícites i al mateix temps passar desapercebut davant qualsevol actuació policial rutinària. A més, tenia un document falsificat que li permetia continuar amb els seus desplaçaments.

Amb tot, els agents van establir un control d'entrada al poblat de Son Banya a les sis del matí del 13 de maig, gràcies al qual van poder identificar el sospitós. Després d'escorcollar-li el vehicle, van trobar una bossa als peus del copilot que contenia 503 grams d'una substància brillant de color blanc, suposadament cocaïna.

Posteriorment, es van fer inspeccions a ambdós habitatges del detingut, on van requisar un total de 26.000 euros en efectiu, 40 grams de cocaïna i material per adulterar-la i manipular-la. D'aquesta manera, la Policia Nacional donava per desarticulada una de les principals vies de subministrament d'estupefaents a l'interior del poblat.

stats