Societat 30/03/2021

Desarticulen una organització que venia cocaïna a domicili fent-se passar per repartidors de menjar a Palma

El grup també distribuïa la droga a través de prostíbuls i taxis del servei públic de la ciutat

ARA Balears
2 min
Agents de la Policia Nacional en una operació

La Policia Nacional en col·laboració amb la Policia Local de Palma ha detingut vuit persones i ha desarticulat una organització criminal que venia cocaïna a domicili fent-se passar per repartidors de menjar. El grup també distribuïa la droga a través de prostíbuls on s'explotaven dones en situació irregular i amb condicions econòmiques precàries, i mitjançant diversos taxis públics de Ciutat.

Els membres de l'organització disposaven d'una infraestructura "molt desenvolupada" capaç de controlar el tràfic de cocaïna des de diversos immobles de Palma fins als domicilis dels clients que prèviament havien aconseguit fidelitzar, segons ha explicat la Policia Nacional aquest dimarts en un comunicat.

El grup disposava d'una xarxa que funcionava com una empresa de repartiment a domicili basada en la modalitat coneguda com a "telecoca" que els diferenciava d'altres venedors de droga. Els vuit investigats disposaven d'una línia de subministrament de cocaïna continuada, i això els permetia fer centenars de vendes i ingressar molts de doblers.

Els implicats feien servir les motxilles d'una coneguda plataforma de repartiment de menjar a domicili amb l'objectiu d'aparentar ser legals, i compraven i venien les 24 hores del dia cada dia de l'any. De fet, això va fer sospitar la Policia, que va localitzar la xarxa criminal i la va començar a investigar.

Les restriccions de mobilitat a causa de la pandèmia varen obligar el grup a adaptar-se, i va ser llavors quan començaren a utilitzar els prostíbuls i els taxis per continuar venent droga. Els dirigents del grup mantenien relacions "contractuals" amb els taxistes, que rebien un percentatge del benefici ajudant a distribuir la droga queden amb els clients a domicilis, bars i salons de joc. Els agents varen actuar dijous, quan entraren registrar els principals punts de l'organització i detingueren vuit persones.

stats