Societat 17/03/2021

Desarticulen un grup criminal que va estafar desenes de persones constituint préstecs en el seu nom

La Policia Nacional ha detingut tres persones, entre elles el director d'una sucursal bancària que proporcionava les dades les de víctimes

2 min
Moment de la detenció.

PalmaLa Policia Nacional va detenir la setmana passada tres persones que formaven part d'un grup criminal que es dedicava a constituir préstecs i línies de crèdits a nom de terceres persones sense que aquestes haguessin autoritzat aquestes operacions. Entre els tres detinguts, que són un home de 37 anys i un home i una dona de 42 anys, hi ha el director d'una entitat bancària que proporcionava les dades de les víctimes i els primers indicis apunten que haurien aconseguit més de 200.000 euros amb aquesta estafa.

Segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat, va ser l'any passat quan varen començar a detectar operacions fraudulentes que tenien característiques similars. En concret, el modus operandi consistia a obtenir les dades i la documentació de les víctimes, a obrir comptes bancaris en línia i a demanar un telèfon a nom seu per, posteriorment, demanar línies de crèdit o de compra finançada. Després d'haver fet aquest darrer tràmit, demanaven que es realitzassin les transferències a un compte bancari que tenia el grup criminal a nom de les seves víctimes i posteriorment retiraven els doblers a través d'un caixer automàtic.

Material que varen confiscar durant l'arrest.

Després de tenir coneixement dels fets, la policia va començar a investigar i va aconseguir identificar els principals sospitosos, que era una parella que vivia a Mallorca i que havia adoptat una sèrie d'hàbits que els permetia estar en l'anominat, com ara no tenir un domicili fix o canviar de cotxe freqüentment. Precisament en dues ocasions, una el mes de juny i l'altra el mes de febrer, els varen intentar detenir quan anaven en el seu vehicle, però es varen fugar i varen intentar atropellar dos policies.

Els agents també varen poder comprovar que hi havia un punt en comú entre totes les víctimes, i era que en el passat havien tengut un compte a la mateixa entitat bancària. Va ser en aquell moment quan varen sospitar que hi podia haver algú de l'entitat involucrada en l'estafa. La policia va treballar amb el banc i varen determinar que es tractava del director d'una de les sucursals de Mallorca.

Finalment, els agents varen detenir el dimarts passat a la parella a sa Pobla com a presumptes autors de delictes d'estafa, usurpació d'estat civil, falsedat documental, pertinença a grup criminal i per un delicte contra la seguretat viària. Varen confiscar en el seu domicili una màquina lectora, una impressora i 40 targetes en blanc. Dos dies després varen localitzar el director de la sucursal i el varen detenir a Manacor com a presumpte autor de delictes d'estafa, falsedat documental, usurpació d'estat civil, revelació de secrets i pertinença a grup criminal. Segons la Policia Nacional fins ara s'han pogut acreditar 22 perjudicats, però la xifra podria superar els 40. Per això, la investigació continua oberta.

stats