Societat 09/11/2021

Desarticulen una banda criminal dedicada al tràfic de drogues a Palma i Llucmajor

La Policia Nacional ha detingut sis homes i dues dones amb motiu de l'operació Pater

ARA Balears
1 min
Imatges de l'operatiu.

PalmaAgents de la Policia Nacional han detingut vuit persones en la denominada operació Pater per formar part d'una organització criminal dedicada a la venda de droga, especialment 'cristal' i cocaïna, a Palma i Llucmajor. Segons ha informat el cos policial en una nota de premsa, l'operació es va desenvolupar en diverses fases; s'inicià els dies 5 i 20 d'octubre, i la varen donar per tancada dimecres, amb la detenció de les tres primeres persones.

Els detinguts són sis homes de 27, 29, 30 i 35 anys i dos de 28 anys, i dues dones, una de 28 anys i una altra de 35. Tots estan acusats d'un delicte de tràfic de drogues. Els fets varen ocórrer fa més d'un any, quan els agents varen rebre l'alerta que hi havia quatre punts de venda de droga al barri de Sant Jordi, la Platja de Palma i l'Arenal de Llucmajor.

Els investigadors varen aconseguir localitzar el proveïdor principal de la cocaïna: es tractava d'un home que tenia un laboratori amb la seva parella destinat al tall i la preparació de la substància, que ajuntava amb altres productes químics per ampliar-ne la quantitat i obtenir majors beneficis. Un dels punts de venda més actius era el de Sant Jordi, on la banda subministrava MDMA a tercers per a festes privades.

En total, la Policia va fer set escorcolls, la majoria a Palma, on va intervenir un quilo de cocaïna i altres substàncies, com ara 'cristal' i ketamina, juntament amb un assecador de marihuana de 40 quilos. Els presumptes autors van passar a disposició judicial i es va decretar presó provisional per al principal investigat.

stats