Les darreres investigacions en patologies de la pell, aquest dissabte a Palma

La Secció Balear de l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia manté dissabte la seva reunió anual

La Secció Balear de l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia, AEDV, mantindrà aquest dissabte la seva reunió anual a Palma. A la trobada, que es durà a terme a la seu del Col·legi de Metges de Balears, prendran part dermatòlegs de Mallorca, Menorca i Eivissa, i s'exposaran comunicacions sobre matèries com els nous tractaments de la dermatitis atòpica i l'alopècia areata; la ictiosis congènita i la rosàcia infantil, entre d'altres.

La Secció Balear de l'AEDV és una de les més joves de les existents a l'acadèmia. La trobada servirà per fer una actualització de tots els dermatòlegs de la Comunitat en diferents àrees temàtiques de rellevància. S'hi explicaran les eines d'edició genètica CRISPR en la investigació sobre l'albinisme. És considerada la tècnica estrella en els darrers anys perquè d'una manera molt senzilla permet els investigadors modificar gens dins el genoma humà. De fet, les especialistes en bioquímica i genòmica Jennifer Doudna i Emmanuelle Charpentier varen ser reconegudes amb el premi Princesa d'Astúries d'investigació científica i tècnica.

Charpentier i Doudna han desenvolupat un sistema per editar gens que podria servir per curar malalties que tenen una càrrega genètica, com és el cas de l'albinisme. En l'estudi de l'aplicació de la tècnica està fent feina l'investigador del Centre Nacional de Biotecnologia del CSIC, Lluis Montoliu.

A la jornada també es tractaran l'eliminació de tatuatges mitjançant làser de picosegons i la tinya capitis en la infància, a més de fer-se un repàs dels casos de lepra a Balears en els darrers 20 anys. 

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF