Trenta denúncies en dos dies per excés de velocitat de motos al mirador de les Barques

També se n'han posat cinc per excés de renou

El Consell de Mallorca i la Direcció General de Trànsit han iniciat aquest passat cap de setmana una campanya de control i vigilància del trànsit a la carretera de la serra de Tramuntana i les conseqüències no han tardat a arribar. En només dos dies s'han interposat 30 denúncies per excés de velocitat de motos al mirador de les Barques, segons ha informat el Consell de Mallorca en un comunicat. A més, també s'han interposat cinc denúncies per excés de renou. 

Aquestes denúncies s'han produït després que el 18 de febrer s'activassin una sèrie de mesures per controlar la velocitat i els renous en aquest tram de la carretera, com reduir la velocitat de circulació de 70 a 50 quilòmetres per hora i la prohibició d'avançar al voltant del mirador de les Barques, al quilòmetre 43,9 Ma-10.

Limitació de velocitat i avançaments prohibits: les noves mesures del Consell a la carretera que creua la Serra

Aquestes mesures es varen prendre per la pressió veïnal contra el renou que fan alguns vehicles, sobretot les motos, que circulen per la principal carretera de la Serra, i l'alta sinistralitat de la via. Recordem que l’Ma-10 va ser una de les vies amb major accidentalitat de Mallorca el 2019, amb prop d’un accident per setmana de mitjana. Entre els mesos de gener a desembre tant del 2018 com del 2019, la Direcció General de Trànsit (DGT) va registrar 52 accidents en diferents punts de la Serra, mentre que el 2017 la xifra va ser de 59. 

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha declarat aquest dilluns que "fa mesos ens vàrem comprometre amb tota la ciutadania que milloraríem la qualitat de vida i la seguretat d'aquesta emblemàtica via", per la qual cosa durien a terme controls de les motos de gran cilindrada que circulen per aquesta via els caps de setmana.

 

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF