Denuncien tres dones a Menorca per prendre el sol i banyar-se a la platja

Fins a la fase 2, en la qual podran entrar totes les Balears la setmana que ve, no està permès el bany recreatiu

Els cossos policials varen posar aquest dijous 221 propostes de sanció a les Balears per incomplir les restriccions acordades al Reial Decret 462/2020 per a la gestió de la crisi del coronavirus. Malgrat que 109 varen tenir lloc a Palma i 21, a Eivissa, la Delegació del govern destaca el cas de tres dones que la Guàrdia Civil va denunciar per prendre el sol i banyar-se a la platja de cala Rafalet, a Sant Lluís, Menorca.

Fins aquest dilluns no es podrà gaudir del bany a les platges de Mallorca, Menorca i Eivissa, quan es preveu que entrin a la fase 2 de desescalada. Tot i que inicialment el govern espanyol va assegurar que no permetria l'accés a les platges fins a la fase 3, l'executiu va rectificar i els ciutadans –sempre que compleixin les mesures higièniques i sanitàries– podran anar-hi en el moment en què la seva comunitat autònoma entri a la segona fase de desconfinament.

Les platges de Mallorca, Menorca i Eivissa obriran dilluns si aquestes illes passen a la fase 2

D'altra banda, durant la primera jornada d'ús obligatori de mascareta al carrer, espais oberts i tancats d'ús públic, la Guàrdia Civil de Llucmajor va proposar per a sanció dos homes que no la duien posada tot i viatjar junts en un cotxe i no conviure al mateix domicili. A partir d'aquest dijous, els agents estan conscienciant la ciutadania i informant de l'obligatorietat de l'ús de mascaretes.

Així mateix, la Guàrdia Civil d'Artà va detenir un home i una dona que incomplien les normes de l'estat d'alarma en estar al carrer reparant un vehicle sense respectar la distància de seguretat de dos metres i sense mascareta. Ambdós es varen negar a identificar-se i varen agredir un dels agents, de manera que varen ser detinguts per un delicte d'atemptat contra un agent de l'autoritat.

Paral·lelament, continuen en marxa els controls als ports, aeroports i carreteres de l'Arxipèlag. A Son Sant Joan, a Palma, es va registrar l'arribada de 289 passatgers, mentre que 317 varen sortir de Mallorca en 14 vols, segons dades de Guàrdia Civil. Dels quatre vols internacionals que ahir varen arribar a Palma, 23 persones hauran de passar un període de quarantena de 14 dies.  Des de l'entrada en vigor de la norma , 280 persones arribades a l'aeroport de Palma han rebut l'ordre de posar-se en quarantena.

Només s’han multat un 7% dels denunciats per vulnerar l’estat d’alarma

L'aeròdrom d'Eivissa, al mateix temps, va rebre 175 viatgers en tres vols d'entrada –en un dels quals varen arribar deu persones d'Alemanya–, mentre que 165 varen sortir de l'illa en tres vols de sortida. Per la seva banda, l'aeroport de Menorca va comptabilitzar l'arribada de 92 persones i la sortida de 126.

D'acord amb les restriccions de mobilitat, la Guàrdia Civil va denunciar aquest dijous a l'aeroport d'Eivissa un passatger que pretenia volar a Barcelona i no tenia justificat el seu desplaçament. A més, els agents varen proposar per a sanció un altre viatger al port de Formentera que volia anar a Eivissa sense causa justificada.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF