Societat 02/06/2022

Denuncien "frau" en l'adjudicació de places de campaments d'estiu del Consell de Mallorca

Un particular ha presentat un recurs d'alçada en què demana l'accés a l'expedient d'assignació

ARA Balears
2 min
Activitats amb infants a un camp d'estiu.

PalmaUn particular ha presentat un recurs d'alçada pel "frau" en l'adjudicació de places dels campaments Acampaesport Estiu 2022, de la Direcció Insular d'Esports del Consell de Mallorca, segons ha informat aquest dijous Europa Press.

En aquest recurs, el pare de dues nines, de 12 i 9 anys, ha denunciat el "frau" en el procés i ha demanat l'accés a l'expedient d'assignació de places del campament, així com de correcció de les irregularitats del procediment. En l'escrit dirigit a la directora insular d'Esports, Margalida Portells, l'home ha detallat que, segons les normes, només es podia fer una preinscripció per nin, "on ha de marcar tots els torns que es desitgin; en cas d'obtenir plaça a més d'un, se n'ha de triar un".

A continuació, ha assegurat que els van comunicar que "no tenien les dades definitives de les places assignades perquè hi havia nins que tenien diverses preinscripcions". "També es va comunicar que, en aquests casos, malgrat incomplir les normes, es mantenia una de les preinscripcions dels nins que en tinguessin vàries i es mantindria la que hagués estat assignada amb una plaça segons el sorteig", ha descrit.

Davant això, ha argumentat que si s'admeten les sol·licituds de nins amb més d'una, "a més d'incomplir les normes del procediment, és totalment contrari al principi d'equitat que s'ha de regir en qualsevol procediment, ja que multiplica les opcions de qui les incompleix".

Per exemple, ha indicat, "un nin que estigui inscrit en cinc preinscripcions tindrà cinc vegades més possibilitats que qualsevol altre nin que compleixi amb el que estableix les seves pròpies normes". Amb tot, ha defensat que l'admissió de nins "que incompleixen" les normes d'aquest procediment d'inscripció "suposa un evident frau i un clar greuge a tots" els que compleixen el que s'estableix.

stats