Els veïns denuncien 1.752 deficiències de manteniment a la Platja de Palma

El 2016 la mateixa plataforma veïnal només va documentar 448 problemes d'aquest tipus

La plataforma Per una Platja de Palma Cívica ha lliurat aquest dimarts a l'Ajuntament de Palma set dossiers en els quals es denuncien 1.752 deficiències de manteniment en tota aquesta zona, "un 400% més que fa dos anys", segons els afectats.  Els portaveus del col·lectiu han assegurat: "Estam desesperats per la situació d'abandó que vivim".

Els dossiers han estat lliurats al registre municipal de Cort: un referit a la zona de Can Pastilla, cinc de la Platja de Palma i un de l'Arenal.

En els dossiers es mostren fotografies i localitzacions de fins a 1.752 deficiències de la via pública. Cada deficiència es classifica en una fitxa que inclou ubicació, descripció del mal i fotografia.  El treball de recopilació efectuat per la plataforma Per una Platja de Palma Cívica va començar el 2016.

Segons fonts de la mateixa plataforma, el 2016 es varen documentar 448 deficiències en el districte, però ara, el 2018, aquesta xifra s'ha incrementat gairebé un 400%.

Un informe elaborat per l'esmentada plataforma recull que s'han detectat 238 deficiències a l'Arenal de Palma, 256 a Can Pastilla i 1.258 a la Platja de Palma.

El president de l'Associació de Veïns de la Platja de Palma - l'Arenal,  Francico  Nogueres, ha assegurat que la majoria de deficiències es deuen "al pèssim estat del paviment i les voreres, la falta de manteniment de la jardineria, la falta de neteja dels fanals i els senyals de trànsit o la falta de pintura en senyals viaris".

Nogueres també ha criticat que el cablatge elèctric aeri a l'Arenal de Palma i Can Pastilla "presenta un aspecte impropi d'un país desenvolupat" i ha denunciat "manca d'il·luminació pública" en diversos carrers.

El president de l'Associació de Veïns Platja de Palma - l'Arenal ha demanat a Cort que recuperi "una brigada de manteniment específica per al districte, com la que existia antigament", i ha criticat la "deixadesa" de l'ajuntament palmesà.

Per part seva, el president de l'Associació de Veïns de les Meravelles i  Sometimes , Miguel  Cañellas , ha insistit que la zona "arrossega deficiències des de fa 20 anys i la deixadesa política continua sent la mateixa".

"La Platja de Palma no només és un planta hotelera, també és una gran zona en la qual viuen molts habitants de Palma", ha remarcat.  "Mentre la planta hotelera millora, la zona residencial empitjora", ha insistit  Cañellas . "Estam trasbalsats, intranquils i insegurs", ha dit.

Finalment, la presidenta de la Plataforma  Antidelincuencia  de la Platja de Palma, Ana Rodríguez, ha assegurat: "Em sent insultada; és denigrant haver d'anar a l'ajuntament a mendicar que ens arreglin coses que estan trencades des de fa deu anys, ja basta".

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF