Denuncien davant el Defensor del Poble la permissivitat a l'hora d'aparcar a Palma

Vianants en Lluita ha recopilat més de 500 fotografies en les quals es poden constatar les nombroses infraccions d'estacionament a Ciutat

L'associació mallorquina Vianants en Lluita ha presentat aquest dimecres una denúncia davant el Defensor de Poble amb un àlbum de fotos com a prova de les nombroses infraccions d'aparcament que es fan diàriament a la ciutat de Palma.

"L'objecte de la denúncia és posar de manifest l'incompliment sistemàtic de la Llei d'accessibilitat universal i la Carta Europea dels Drets del Vianant, així com la Convenció dels Drets del Nen, que reconeix el dret del nin a gaudir d'un entorn segur i saludable i obliga l'Administració Pública a vetlar per l'interès superior de la infància", explica l'entitat en una nota de premsa.

Amb la posada en marxa de la campanya 'Fora del meu camí!', Vianants en Lluita ha fet una petició als ciutadans durant els mesos d'abril i maig perquè els enviassin les fotos de vehicles  mal  estacionats convertits en un obstacle, una barrera o creant perill per a la seguretat del vianant. L'objectiu d'aquesta campanya ha estat posar de manifest la permissivitat i deixadesa per part dels responsables de donar les ordres en matèria de política de seguretat viària i  de l'Ajuntament  de Palma, que llancen el clar missatge a favor de conductes incíviques que es repeteixen sense ser sancionades.

"D'altra banda, la denúncia té com a objectiu destacar que l'ús desmesurat del cotxe particular i la sobreocupació de la ciutat que això suposa té molt a veure amb un transport públic deficient i ineficaç, incapaç de mostrar-se com una alternativa al vehicle privat motoritzat", indica la nota.

L'entitat explica que Palma és la capital d'una illa amb  la previsió més gran  de creixement de població del país, per la qual cosa la situació és especialment preocupant i obliga a exigir a les administracions públiques "que actuïn de manera contundent per respectar la legalitat i que facin una aposta real i definitiva pel transport públic".

Aquest incompliment sistemàtic del reglament de circulació, clamorosament tolerat per l' Administració, està suposant un clar deteriorament de la qualitat de vida del conjunt de la ciutadania, i perjudica especialment els nins, els ancians i les persones amb mobilitat reduïda " .

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF