Societat 09/08/2019

Segona denúncia per violació a Magaluf en menys d'una setmana

La Guàrdia Civil va detenir dijous passat un jove per presumpta agressió sexual

A. T.
2 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears.

PalmaLa Guàrdia Civil de Calvià ha detingut un jove d'origen francès per presumpta violació a una turista britànica, segons ha avançat el diari Última Hora. Els fets varen ocórrer dijous passat de matinada, quan el presumpte agressor va intentar enregistrar l'acte sexual –que fins aleshores era consentit– amb el seu mòbil i la jove s'hi va negar. A continuació, ell la va forçar i la va amenaçar. Aquesta és la segona denúncia per violació registrada a Magaluf en menys d'una setmana, després que dilluns de matinada una britànica de 18 anys declaràs que havia patit una agressió sexual.

Aquest diari ha pogut confirmar que el turista va passar dijous a disposició judicial. Des de la Guàrdia Civil apunten que la decisió ara depèn del jutge: podria fer un judici ràpid o demanar presó preventiva, de manera que s'hauria de retirar-li la documentació per tal que no sortís de l'Estat.

L'agressió, que es va produir al voltant de les tres de la matinada, va tenir lloc a la platja de Magaluf, on els dos joves es varen dirigir per mantenir relacions consentides, informen des de la Guàrdia Civil. Quan ell va començar a gravar amb el seu mòbil a través de la xarxa social Snapchat, l'al·lota s'hi va negar i li va demanar que s'aturàs. Aleshores ell la va obligar a continuar l'acte i la va amenaçar d'ofegar-la, per la qual cosa ella hi va accedir. Després, es va dirigir a la Guàrdia Civil per denunciar-ho.

Protestes contra la violència sexual

Amb aquesta ja sumen dues presumptes violacions en una mateixa setmana a Magaluf. Dilluns passat de matinada una altra jove britànica de 18 anys va denunciar haver sofert una agressió sexual. La víctima no va concretar qui podria ser l'autor del delicte i va dir que no recordava res del que havia succeït. Després de prestar declaració als jutjats de l'avinguda d'Alemanya, el cas va ser remès a la Policia Judicial de la Guàrdia Civil perquè obrís una investigació per aclarir els fets.

La notícia coincideix amb les protestes del Moviment Feminista de Mallorca, que es va manifestar també dijous passat a Magaluf arran d'aquesta violació. "El model turístic capitalista que dona els beneficis a les grans empreses promotores i hotelers que aposten pel turisme de gatera, culpable dels excessos i de les violències sexuals que es cometen en aquestes zones de Mallorca", critiquen les activistes.

stats