11FBalears denuncia la bretxa de gènere que hi ha en l'àmbit de la ciència

Per celebrar el Dia internacional de la dona i la nina a la ciència, la plataforma ha llegit un manifest d'11 punts

Aquest dilluns, dia 11 de febrer, se celebra el Dia internacional de la dona i la nina a la ciència i per aquest motiu la plataforma 11FBalears han volgut denunciar, a través d'un manifest, la bretxa de gènere que existeix en l'àmbit STEM. A més, la plataforma vol fomentar les vocacions científiques entre les més joves.

Durant la lectura del manifest, que ha tingut un total d'11 punts, han volgut reivindicar la visualització de la dona en les àrees científiques i que qualsevol aspecte relacionat amb l'ésser humà, en els estudis científics, inclogui els dos sexes.

En un dels punts, la plataforma demana "avançar-se als fets" i sol·licita que els documents que facin referència a l'assetjament sexual i a la discriminació siguin de fàcil accés. En aquest punt, es remarca la necessitat de penalitzar totes aquelles persones que participin en situacions de discriminació per motius de gènere en l'àmbit laboral.

A més, s'han referit als períodes de criança i cures dependents, ja que aquestes situacions no haurien de penalitzar-se, i han demanat a les autoritats el seu suport per garantir la igualtat d'oportunitats.

EDICIÓ PAPER 15/06/2019

Consultar aquesta edició en PDF