Societat 23/11/2018

Demanen 24 anys de presó per l'home que violà a les seves nebodes amb discapacitat

La Fiscalia també demana 3 anys per a la dona de l'acusat per maltractament físic

Ara Balears
2 min
Imatge de recurs.

PalmaLa Fiscalia demana 24 anys de presó per a un home acusat de violar, presumptament, a dues nebodes amb discapacitat des que elles tenien 9 i 11 anys. El pressumpta delicte es va dur a terme quan les menors residien en acolliment amb ell i amb la seva dona, que també està acusada per maltractar-les.

La secció primera de l'Audiència de Palma jutjarà aquest matrimoni que va tenir a les nines en acolliment en el seu habitatge de Palma durant gairebé dos anys. Una de les menors està diagnosticada amb una discapacitat psíquica del 36 %, i l'altra amb un 33 %.

Prevalent-se de la diferència d'edat, de la situació d'indefensió en què la col·locava el seu desenvolupament mental i la relació familiar i d'acolliment, l'acusat va aprofitar diverses ocasions en les quals estava sol a casa amb les menors per tancar-se en el seu dormitori amb la major i violar-la, dient-li que si explicava alguna cosa la deixaria de mentidera. En altres ocasions, els abusos es van produir de matinada a l'habitació de la nina, mentre la seva dona dormia.

En el cas de la germana petita, l'acusat enviava la germana major a fer encàrrecs per poder quedar-se amb ella a soles i abusar de la menor, a qui en una ocasió, per acoquinar-la, li va fer creure que li cremaria els cabells.

D'altra banda, la dona també està acusada per agredir en reiterades ocasions a les dues menors tant a l'habitatge en el qual residien com al carrer o a un parc al que acudien. Segons el testimonis, en una ocasió va arribar a apagar cigarrets a la pell a la germana major.

La Fiscalia demana una condemna de 24 anys de presó per a l'home per les violacions i 2 anys per un delicte contra la integritat moral, així com la prohibició d'acostar-se a menys d'1 quilòmetre de les nines i de comunicar-se amb elles durant 10 anys més després de complir la pena que li imposi el tribunal. El ministeri públic, per la seva part, reclama que indemnitzi amb 30.000 euros a cadascuna de les nenes per danys morals.

Quant a la dona, la Fiscalia sol·licita una condemna de 3 anys de presó per maltractament habitual així com la prohibició d'acostar-se a menys d'1 quilòmetre de les menors i de comunicar-se amb elles durant 5 anys més després de complir la pena que li imposi el tribunal. Reclama també que sigui condemnada a indemnitzar a cada nena amb 30.000 euros pels danys morals que la seva conducta els ha infligit.

El judici serà del dimarts al dijous de la setmana propera davant la secció primera de l'Audiència de Palma.

stats