Societat 02/11/2018

Demanen 15 anys de presó per a l'home que va violar i deixar embarassada una menor d'11 anys

L'acusat ha admès que va mantenir relacions amb la menor en dues ocasions en el sofà de l'habitatge on residien

Ara Balears
3 min
L'Audiència provincial de Palma. / ARA BALEARS

PalmaLa Fiscalia i l'acusació particular han demanat, segons l'agència Efe, una condemna de 15 anys de presó per a un home que va violar la filla de la seva parella, una menor d'11 anys, a la qual va deixar embarassada. En el judici l'acusat ha admès que va mantenir relacions sexuals amb la nina, però ha dit que van ser consentides.

L'acusat ha admès davant el Tribunal de la Secció Segona de l'Audiència de Palma que va mantenir relacions amb la menor en dues ocasions en el sofà de l'habitatge on residien, mentre la mare estava treballant, i ha assegurat que van ser consentides per la nina i que quan va ocórrer ell estava sota els efectes de l'alcohol. "En som culpable, però no era conscient de tot", ha assegurat davant el tribunal. Davant la confessió de l'acusat, el seu advocat ha demanat al tribunal que la condemna sigui de 12 anys.

En el judici, que ha quedat aquest divendres vist per a sentència, l'acusat, que tenia 33 anys quan va violar la nina, ha admès que sabia que la menor no havia mantingut relacions abans i que, a més, no va utilitzar preservatiu.

Ha declarat que, quan la menor va quedar embarassada, va confessar l'ocorregut a la seva llavors parella, la mare de la nina, "pel turment que duia". "Ja no sabia què fer, cercava esmenar l'error que havia comès; com que no teníem altra sortida, decidírem parlar amb la seva mare", ha afirmat davant el tribunal.

La nina, que ha prestat declaració per videoconferència, ha explicat que la parella de la seva mare la va violar dues vegades, quan faltaven unes setmanes perquè complís els 12 anys, en el sofà de la seva casa mentre la mare estava treballant. Ha detallat que ella se'n va apartar i li va demanar que la deixàs fer, però ell va aconseguir abaixar-li els pantalons i violar-la.

La mare ha explicat al tribunal que havia demanat cita per dur la filla al pediatre perquè no li baixava el període i la nit abans la seva parella li va dir que havia de parlar amb ella. La seva parella només va dir-li que havia comès un error i davant el plor de la seva filla va esbrinar el que ocorria. "Vaig saber que si no li arribava el període era perquè estava embarassada, no necessitava que m'explicassin ni com va ser ni res", ha afirmat. La metgessa de família que les va atendre l'endemà va confirmar amb un test que la nina estava embarassada. A més, ha relatat al tribunal que la mare i la filla ploraven quan varen acudir a la consulta i van dir que no volien continuar amb l'embaràs.

El policia que les va atendre després que la metgessa activàs el protocol per abusos ha relatat que ambdues van apuntar que les relacions no havien estat consentides. Les dues psicòlogues de la Unitat d'Abusos que van atendre la menor han explicat que la nina estava molt afectada quan els va explicar l'ocorregut després que se li practicàs un avortament farmacològic.

La fiscal ha demanat al tribunal una condemna de 15 anys de presó per l'acusat que ha reconegut haver mantingut relacions sexuals amb la menor dues vegades i sense protecció. Ha destacat la claredat i la persistència del relat de la nena que ha explicat que les relacions no van ser consentides.

Segons la fiscal, l'acusat es va aprofitar de la relació de parentiu, de la confiança amb la menor i de la seva major edat per violar-la i la va deixar embarassada, fet que li va causar un major dany psicològic.

L'advocat defensor ha sol·licitat al tribunal que la condemna sigui de 12 anys de presó, aplicant l'atenuant molt qualificat de confessió i penediment.

stats