Societat 14/02/2019

La demanda de lloguer vacacional es duplica a Muro en tan sols un any

El municipi mallorquí és on més han augmentat les peticions de lloguer turístic, segons el portal HomeAway

Ara Balears
1 min
Una imatge d'arxiu de les Casetes del Capellans.

PalmaEl municipi mallorquí de Muro és la població costanera on més ha augmentat la demanda de lloguer vacacional durant el 2018 respecte de l'any anterior, segons informa l'agència Efe a partir de dades del portal HomeAway. Els municipis de costa són els llocs on més varen créixer les peticions d'allotjament turístic l'any passat, segons dades de la plataforma de lloguer vacacional, i Muro és el primer del rànquing amb un creixement del 102%.

Els altres pobles on ha augmentat més la demanda són Vejer de la Frontera, a Cadis (89%); Sant Francesc Xavier, a Formentera (83%); Torrevella, a Alacant (77%), i Nerja, a Màlaga (65%). Segons el director regional per al sud d'Europa de HomeAway, les dades demostren la "bona salut" d'Espanya pel que fa al lloguer turístic.

Madrid, Sevilla, València, Barcelona i Màlaga encapçalen el rànquing –per aquest ordre– dels destins més demanats pels turistes de l'Estat durant el 2018, segons l'informe del portal. Respecte dels destins europeus, els espanyols prefereixen viatjar a grans capitals com París, Londres i Roma, encara que també destaquen poblacions com Budens (Portugal), Budapest i Berlín. En aquestes tres darreres ciutats la demanda ha augmentat un 57%, un 48% i un 48% respectivament.

stats