Un dels membres de la Manada ve a Eivissa de vacances

Podem Eivissa ha assegurat que la presència del Prenda "els intranquil·litza profundament"

El Prenda, un dels membres de la Manada, passarà una setmana a Eivissa de vacances després que els acusats per la violació d'una jove a Pamplona durant la celebració de les festes de Sant Fermí de 2016 obtinguessin la llibertat provisional fa uns dies.

Davant aquesta situació, Podem Eivissa ha reiterat el seu rebuig a la posada en llibertat dels integrants de la Manada i ha assegurat que la presència d'un d'ells, conegut com el Prenda, a l'illa "intranquil·litza profundament" la formació.

Els podemites han recordat que els membres de la Manada han estat condemnats per haver abusat sexualment d'una dona i que, malgrat les "dades aclaparadores en contra seva", el tribunal va considerar que els seus actes no varen constituir una violació.

També han destacat que el Prenda en cap moment "ha mostrat signes de penediment pels seus actes, ni ha demanat perdó a la víctima, ni ha mostrat consciència d'haver comès dany".

"En l'actualitat, aquest agressor té una condemna de nou anys de presó, només n'ha complert dos i se li ha concedit la llibertat provisional fins que la sentència no sigui ferma", afegeix Podem.

La formació ha comunicat que, al marge d'aquesta "injustícia que criminalitza la víctima i la torna a fer víctima", li resulta "extremament desagradable saber que un subjecte d'aquesta espècie serà" a Eivissa.

També ha considerat "estrany" que algú que suposadament no pot acostar-se a la seva víctima i que té prohibida l'entrada a la Comunitat de Madrid, sí pugui moure's per la resta d'Espanya.

Per a Podem Eivissa, la decisió "incomprensible" de la posada en llibertat de la Manada solament s'explica pels "arrelats prejudicis patriarcals i sexistes que encara colonitzen bona part de l'estament judicial".

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF