Les Balears varen registrar 30 casos de delictes d'odi durant el 2018

L'ONG Moviment contra la Intolerància ha alertat que el populisme xenòfob està consolidant-se i el seu missatge s'expandeix "amb força" a través d'internet

Les Balears varen registrar 30 incidents o fets relacionats amb delictes d'odi racial, xenòfob o d'una altra intolerància criminal durant l'any 2018, un 5% del total estatal, segons l'informe Raxen. Amb aquesta xifra se situen a la setena posició. 

L'ONG Moviment contra la Intolerància ha alertat que el populisme xenòfob està consolidant-se i el seu missatge s'expandeix "amb força" a través d'internet i de les xarxes socials, on ha augmentat la presència del discurs d'odi i de moviments i partits que fan propaganda racista.

Aquest és el diagnòstic de l'informe Raxen 2018, presentat aquest dijous, Dia mundial contra el racisme, per l'organització, que ha xifrat en 602 els incidents o fets relacionats amb delictes d'odi racial, xenòfob o d'una altra intolerància criminal durant l'any passat.

D'aquests 602 casos, un 40% corresponen als delictes d'odi, un 30% amb agressions violentes i el 30% restant inclou amenaces, hostilitats o assetjament escolar, ha precisat Ibarra, que ha indicat que el rànquing el lidera el País Valencià, amb 107 incidents, seguida de Catalunya, amb 80; Andalusia, amb 70; Madrid, amb 68, i Castella i Lleó, amb 40.

EDICIÓ PAPER 21/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF