Societat 13/02/2018

Declaren el condomini d'una parella sobre un taxi després de la seva separació

L'Audiència de Palma ha sentenciat meitats indivises del negoci, que impliquen la llicència i el vehicle

Ara Balears
1 min
TRES MESOS CLAU El problema que el negoci dels taxistes d’Eivissa es concentri en els tres mesos d’estiu aviva el conflicte. Hi ha molt en joc.

PalmaL'Audiència de Palma ha declarat el condomini a mitges d'un negoci de taxi per part d'un home i una dona, encara que la llicència i el vehicle estiguin a nom de l'home, perquè mentre varen ser parella, durant catorze anys, n'acordaren junts la compra i l'amortitzaren entre tots dos.

La secció tercera del tribunal provincial ha desestimat el recurs de l'home i ha confirmat la sentència del Jutjat de Primera Instància número 2 de Maó, que ja va declarar l'esmentat condomini el setembre de l'any passat.

Segons la sala, conformaven una relació 'more uxorio', amb gestió econòmica familiar plena, perquè compartien despeses i ingressos en un compte conjunt al qual accedien lliurement tots dos. En aquest marc, varen convenir la compra de la llicència de taxi mitjançant una hipoteca en què tots dos figuren com a deutors i que des del primer moment varen anar amortitzant del compte conjunt al qual tots dos ingressaven el que generava el taxi.

El 2014 es varen separar i el 2015 l'home va acomiadar la dona, que figurava com a empleada en temporada alta. Tot i que la llicència i el vehicle estaven exclusivament a nom d'ell, perquè només podia figurar una persona com a titular, segons el tribunal formen part de la comunitat de béns que varen constituir i els pertany la meitat a cada un.

L'Audiència de Palma declara el condomini per meitats indivises del negoci de taxi, que impliquen la llicència i el vehicle.

stats