Societat 15/09/2021

Darrer dia per participar en el certamen de fotografia marina MARE

Es repartiran 10.000 euros entre 22 premis

ARA Balears
2 min
Pòster del certamen audiovisual per a la conservació de la mar balear.

PalmaQualsevol persona aficionada a la fotografia submarina pot participar fins aquest dimecres en la segona edició de MARE, el certamen de fotografia i vídeo que convida la ciutadania a participar amb imatges de la mar balear. El formulari d'inscripció i les bases es poden consultar en la pàgina web www.marebalear.org.

Els interessats poden presentar fins a 15 fotografies distribuïdes en cinc categories: MARE Animalia, MARE Plantae, MARE Magna, MARE NOSTRUM i MARE Denúncia. La intenció és que mostrin la riquesa i bellesa de la mar, així com la relació humana amb el medi marí a través de fotodenúncies i històries d'èxit, segons expliquen els organitzadors en un comunicat.

La inscripció és gratuïta per a joves membres de l'Associació de Fotògrafs i Filmadors de Natura de les Illes Balears (Afonib), de la Federació Balear d'Activitats Subaquàtiques (FBDAS) i dels centres de busseig associats. Per a la resta de participants, el cost de la inscripció és de 10 euros. Es repartiran 10.000 euros entre 22 premis. La dotació econòmica és per als adults, mentre que els joves només podran guanyar material subaquàtic. Els millors projectes presentats s'inclouran en l'exposició itinerant que recorrerà les Balears durant l'any 2022.

El jurat de la segona edició compta amb Jaime Rojo i Francis Pérez, dos fotògrafs de referència estatal i internacional, i amb Salut Deudero, científica referent i gran coneixedora del medi marí balear. Ells seleccionaran les millors imatges seguint criteris de qualitat fotogràfica, originalitat, fidelitat amb la realitat i capacitat de connectar amb l'espectador.

"Fins ara, hem rebut unes fotografies impressionants, plenes d'històries i de vida. En la nostra segona edició, volem continuar coneixent l'entorn privilegiat on vivim a través de la fotografia i, sobretot, recordar que tots tenim un rol en la preservació de la mar balear", segons comenta la coordinadora de MARE, Sara García Betorz.

MARE és una iniciativa col·laborativa d'àmbit balear oberta a suports i donacions d'altres institucions i empreses que vulguin contribuir a visibilitzar la bellesa de la mar balear i treballar per a la seva conservació. Té el suport financer de la Fundació Marilles i Fundatur, i amb la col·laboració de Menorca Reserva de la Biosfera; IbizaPreservation, Mallorca PreservationFoundation; Menorca Preservation Fund; Save the Med, Iniciatives Mediterrànies i Fòrum Marí d'Eivissa i Formentera.

stats