Societat 07/09/2020

La DANA deixa inundacions i problemes per aterrar a l'aeroport de Palma

A Calvià i a Andratx s'han registrat 116 i 92 litres de pluja per metre quadrat, respectivament

Ara Balears
2 min
Les conseqüències del pas de la DANA a les Illes, en imatges

PalmaLes ràfegues fortes de vent i les precipitacions intenses que ha deixat la DANA que ha arribat a les Balears aquest dilluns ja ha provocat inundacions, talls de carretera i problemes a l'aeroport de Palma per aterrar. Les dues zones on, per ara, ha caigut més aigua han estat Calvià i Andratx, on l'Agència Estatal de Meteorologia n'ha registrat fins a 116 i 92 litres per metre quadrat, respectivament.

Per ara les precipitacions han deixat un total de 87 incidents que s'han produït, sobretot, a Calvià, Palma i Andratx, que són els municipis més afectats pel pas de la primera línia de tempestes. Segons l'112, la majoria d'aquests incidents han estat per inundacions a la via pública i a baixos de locals. Fins a les 19:20 h s'han registrat 76 incidents a Mallorca, 9 a Eivissa i 2 a Menorca.

A Menorca, les fortes ratxes de vent i la pluja han provocat l'esfondrament de quinze metres de voravia a Santa Eulàlia, que han obligat a tancar el carrer Pintor Laureà Barrau i retirar tots els vehicles de la zona. Segons ha explicat Efe, l'esfondrament ha estat conseqüència del despreniment de terra en una paret de fonamentació d'una obra en construcció i la barrera de l'obra.

D'altra banda, l'Ajuntament de Palma ha anunciat que totes les platges del municipi s'han tancat i senyalitzat amb bandera vermella a conseqüència de la tempesta elèctrica provocada per la DANA. Aquestes pluges també han provocat vessaments d'aigües mixtes a la mar i, per aquest motiu, les platges de Can Pere Antoni, Ciutat Jardí i Cala Major estaran senyalitzades amb bandera vermella fins que l'anàlisi de l'aigua indiqui que és apta per banyar-s'hi.

Segons ha informat l'agència Efe, els bombers han hagut d'ajudar un conductor que ha quedat atrapat en una petita inundació del passeig Marítim. A més, hi ha hagut inundacions al polígon de Can Valero. Tot i això, per ara no hi ha hagut cap incidència greu.

Per part seva, el Consell de Mallorca ha informat aquest dilluns al matí que s'ha hagut de tallar la carretera que va del Port de Pollença cap al far de Formentor (des del quilòmetre 0 al 4,7) a causa d'un despreniment de roques, però ja s'hi ha pogut restablir el trànsit.

Enaire també ha informat a través de les xarxes socials que hi està havent esperes puntuals per aterrar a l'aeroport de Palma a causa de les precipitacions. Per aquest motiu, han demanat als usuaris que revisin els seus vols per si s'ha produït algun retard.

stats