Societat 01/05/2021

Dalton es reunirà dimecres amb el comitè d'informatius d'IB3 per negociar un conveni

Els treballadors titllen la vaga d'"èxit rotund" i esperen que obri les vies de diàleg necessàries per aconseguir la internalització

1 min
Treballadors d'IB3 durant la manifestació davant el Consolat de Mar.

PalmaDalton Audiovisuals –la subcontracta que gestiona els informatius d'IB3– es reunirà dimecres amb el comitè d'empresa per començar la negociació d'un conveni que garanteixi la qualitat de les condicions laborals dels treballadors. El portaveu del comitè, Guillermo Gayà, considera que la vaga de divendres va ser un "èxit rotund" i que la gent està "molt contenta" amb la repercussió que ha tingut.

Gayà valora positivament la voluntat del Govern per internalitzar els treballadors, però lamenta que, de moment, no hi ha "cap compromís". Després de la Comissió de Seguiment del Pacte per a la Reactivació i Diversificació Econòmica i Social de les Illes, la consellera de Presidència, Mercedes Garrido, va parlar amb treballadors d'IB3. "Les vies de diàleg hi són, però ens demanen més temps per valorar què pot suposar tirar endavant la internalització", comenta Gayà.

El portaveu recorda que el Govern ha d'entregar abans d'acabar l'any un informe que valorarà l'impacte econòmic d'aquest procés i com es pot dur a terme. L'aturada de divendres, que va tenir una participació superior al 90%, es va fer pel fracàs de les negociacions. Gayà assenyala que el dia abans es varen reunir amb Dalton, la direcció d'IB3 i membres del Govern i l'empresa es va mostrar d'acord a "retocar" alguns punts del manual de l'empresa.

Cal recordar que el portaveu va explicar divendres que "malgrat ser un informatiu d'una televisió pública, estam subcontractats", i que la nova empresa ha posat en marxa "un protocol manual d'organització que causa molts de problemes. Per exemple, la gran majoria de la plantilla no pot parlar amb companys d'IB3. No es poden comunicar i això dificulta la feina, que ha de ser àgil", explicà.

stats