Quatre dies per conèixer la història de Mallorca

L'historiador Gaspar Valero ofereix des d'aquest dimarts un curs d'història al casal Can Balaguer

Can Balaguer acull a partir d’avui fins al 4 de juny el curs 'Història de Mallorca tira a tira', a càrrec de l'historiador Gaspar Valero. L’activitat consisteix en nou conferències, una cada mes, sobre la historia de Mallorca, que es complementaran amb sis itineraris històrics per Palma. L’entrada és gratuïta.

Cada conferència se centrarà en una època, des de la prehistòria fins al nostres dies. La proposta es dirigeix a tota la ciutadania. S’hi explicaran els esdeveniments bàsics de cada època, les principals notes econòmiques i socials i també institucionals i artístiques. Les xerrades es faran els dimarts i els itineraris, els dissabtes.

Les conferències, que es faran a les 18 h, recolliran temes com les germanies, la història de Canamunt i Canavall, la guerra de Successió i el Decret de Nova Planta, l'època de la Il·lustració i la Guerra del Francès, entre d'altres.

Les visites guiades seran els dissabtes a les 10.30 h i es necessita inscripció prèvia al correu del centre, canbalaguer@palma.cat.

Programa de conferències:

20 d’octubre a la plaça de Cort: 'Les Germanies a Palma'.
24 de novembre a Can Balaguer: 'El barri de Sant Jaume (història, patrimoni i urbanisme tradicional'.
1 de desembre a Can Balaguer: 'El Renaixement a Palma i els canvis urbanístics amb les noves murades i el trasllat de la Riera'.
12 de gener a la plaça de Cort: 'Canamunt i Canavall a Palma'.
16 de març a la plaça de Cort: 'La guerra de Successió (1701-1715) a Palma'.
18 de maig a Can Balaguer: 'Palma al segle XVIII. El Barroc a Palma'.

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF