Empresaris del mercat de Pere Garau critiquen la manca de mesures sanitàries i d'higiene

Demanen un nou punt de sortida per evitar aglomeracions, contractar més vigilants perquè es respectin les distàncies i facilitar guants i gel als clients

L'Associació d'Empresaris dels Mercats Municipals de Palma està preocupada per la manca de mesures de seguretat sanitàries i d'higiene al mercat de Pere Garau, segons ha informat en un comunicat. Els comerciants demanen un nou punt de sortida per evitar aglomeracions, contractar més vigilants perquè es respecti la distància física i facilitar guants i gel als usuaris.

25 dels 36 negocis del mercat que han estat oberts durant el confinament han signat un document en què sol·liciten informació a la direcció del mercat sobre les mesures que s'estan prenent per garantir la seguretat sanitària. Els signants proposen que es faci un informe sobre les necessitats sanitàries i de seguretat que cal establir al mercat per protegir els empresaris, els treballadors i els clients.

Els empresaris també consideren que és necessari que el mercat pugui disposar d'una nova sortida per evitar aglomeracions perquè actualment només n'hi ha una i es generen situacions de "col·lapse", com apunten en el comunicat. A més, demanen contractar un vigilant més perquè així es mantindrien les mesures de distanciament i s'evitaria que entrassin més persones de les permeses en un recinte tancat pel covid-19.

D'altra banda, els empresaris veuen imprescindible que a l'entrada del mercat hi hagi un punt on els clients es puguin desinfectar les mans i agafar guants d'un sol ús, que es podrien llençar en sortir del recinte.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF