Crit multitudinari en defensa de la immersió lingüística als carrers de Barcelona

Milers de persones es manifesten convocades per Somescola en contra dels percentatges de castellà a les aules catalanes

2 min
Milers de persones s'han manifestat als carrers de Barcelona en defensa de la immersió.

BarcelonaA l'encès debat sobre el present i futur de la immersió lingüística només li faltava un ingredient: la mobilització popular. I ha arribat aquest dissabte, amb una multitudinària manifestació pels carrers de Barcelona organitzada per Somescola. El missatge, ben diàfan: "Ara i sempre, escola en català", s'ha pogut llegir a la capçalera de la protesta. El destinatari de les reivindicacions és fonamentalment la justícia. Contra el Tribunal Suprem per la sentència que obliga la Generaliat a impartir el 25% de les classes en castellà, i contra el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per les diverses resolucions que ha emès en els darrers temps obligant a algunes escoles a fer efectiu aquest percentatge.

A la manifestació no hi han faltat polítics, entre ells el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès. La batalla per la immersió ja fa setmanes que s'ha instal·lat en l'arena pública, en gran part per l'espiral d'exageracions amb les que la triple dreta -PP, Vox i Cs- ha intentat vincular el debat. L'última sortida de to la va protagonitzar aquest divendres el líder del PP, Pablo Casado, quan en un acte del seu partit es va preguntar: "¿Es pot tolerar que hi hagi professors amb instruccions de no deixar anar al lavabo a nens perquè parlen en castellà?". La Generalitat ja ha anunciat que estudia portar-lo als tribunals. Aquest dissabte el president Aragonès ha criticat que hi ha "una ofensiva del nacionalisme espanyol" en contra del model lingüístic i ha fet una crida a respondre-hi "amb el màxim consens".

La protesta ha seguit el recorregut entre la plaça Tetuan i l'Arc de Triomf de Barcelona. L'estació final no és per casualitat: a pocs metres hi ha la seu del TSJC, que molts dels defensors de la immersió veuen com el tribunal responsable de la situació que enterboleix el futur de l'escola amb català. Durant la marxa s'han escoltat crits com "Immersió al 100% és la sentència que volem", "Si toquen una escola les toquen a totes", "Solidaritat amb Canet", i “Escola en català ara i sempre”.

stats