Crim masclista a Girona: s'entrega després de matar la parella

El detingut, que es va entregar a la policia ahir a la nit, ha confessat que la va apunyalar diverses vegades

1 min
Els efectius dels Mossos durant una actuació a Badalona ACN

Barcelona / PorqueresCrim masclista a Porqueres, al Pla de l'Estany (Girona). Un home es va presentar ahir cap a les deu de la nit a la comissaria de Banyoles per confessar haver matat la seva parella. La policia va localitzar el cos de la dona amb senyals de violència a casa seva, a Porqueres, i efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) en van certificar la mort. L'home ha quedat detingut acusat del crim.

Agents de la divisió d’investigació criminal de la regió policial de Girona dels Mossos d'Esquadra s’han fet càrrec de la investigació per aclarir les circumstàncies de la mort.

Es tracta de la cinquena víctima mortal de la violència masclista a Catalunya aquest any, segons el recompte del departament d'Interior, i el sisè feminicidi, segons l’Institut Català de les Dones (ICD). A mitjans del mes de maig hi va haver dos assassinats masclistes en menys de 24 hores: dos homes van matar la parella i es van suïcidar a Creixell i a Corbera de Llobregat.

Només tres setmanes abans, la policia havia detingut un home de 37 anys per haver matat la parella calant-li foc a la Bisbal del Penedès. La dona, de 50 anys, va morir per les cremades a l'Hospital de la Vall d'Hebron. A l'abril els Mossos també van detenir un home de 40 anys per haver assassinat l'exparella (de 34 anys) a l'interior del pis de la dona, a Manresa, on els agents van trobar-ne el cos sense vida. El presumpte autor es va intentar suïcidar. Pel que fa al primer feminicidi d'aquest any a Catalunya, va ser al gener, quan un home de 48 anys va matar la seva mare, de 94, a casa seva a Badia del Vallès.

stats