Societat 10/12/2020

El cribratge de sa Pobla arriba al 74% de la població diana

Salut ha fet 5.402 tests ràpids d'antígens i ha detectat un total de 44 casos positius

Ara Balears
1 min
Imatge del cribratge a sa Pobla.

PalmaLa Conselleria de Salut ha fet 5.402 tests ràpids d'antígens i ha detectat un total de 44 casos positius de coronavirus en el cribratge massiu de sa Pobla. La població diana era de 7.300 persones d'entre 16 i 59 anys i, per tant, s'ha aconseguit arribar al 74% de les persones que es volien testar. El dispositiu ha estat coordinat per la Central de Coordinació per la Covid-19 i hi han participat un total de 25 professionals de l'Atenció Primària.

La presa de mostres va començar diumenge dia 6 de desembre i arran de l'alta participació dels ciutadans del municipi, s'ha hagut d'ampliar el cribratge fins a aquest dijous. S'ha fet en una nau situada entre els números 4 i 6 de la carretera de Pollença, prop del centre de salut Torrent de Sant Miquel. Salut ha fet un balanç molt positiu de l'operatiu per la implicació tant de la ciutadania com de l'Ajuntament i els professionals sanitaris.

Cal recordar que aquest dijous l’àrea de Salut de Menorca comença un cribratge massiu amb tests ràpids a Alaior que durarà fins dissabte, a causa de l’increment de contagis per coronavirus que s'hi ha registrat els darrers dies. La Conselleria també preveu començar cribratges a Sóller, Lloseta i Muro, que són els tres municipis que més preocupen per l'augment dels contagis els darrers dies. A més, també es prohibeix l'ús dels espais interiors en bars i restaurants.

stats