Uns 2.000 creueristes han estat traslladats del port a l'aeroport de Palma aquest dissabte

Es preveu que aquesta nit atraqui un altre creuer amb 2.400 passatgers, que també seran transportats directament a Son Sant Joan

Uns 2.000 creueristes provinents de dos vaixells  han estat traslladats del port a l'aeroport de Son Sant Joan aquest dissabte. L'operació s'ha realitzat amb tota normalitat, i els turistes -la majoria alemanys- estan sent ubicats en diversos vols per poder tornar als seus països de residència, segons ha detallat Efe a través d'un comunicat de la Delegació del govern espanyol.

Està previst que un tercer creuer atraqui aquesta nit, amb 2.400 passatgers, que igualment seran traslladats a l'aeroport de Palma demà diumenge al matí, després de la inspecció del servei de Sanitat Exterior. Aquestes mesures formen part d'un operatiu que s'està aplicant aquest cap de setmana a tots els ports de l'Estat on està prevista l'arribada de creuers. Les actuacions estan sent supervisades per la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. 

L'arribada d'aquests creuers va coincidir amb la mesura del govern espanyol de prohibir l'arribada de creuers amb destinació a qualsevol dels ports de l'Estat i d'embarcacions procedents d'Itàlia amb l'objectiu d'evitar l'expansió del coronavirus a Espanya. La Delegació del govern va informar divendres que aquests tres creuers seran els darrers a arribar a Palma per ara, com una mesura de contenció del coronavirus. A més, va detallar que "en cap cas" es permetria el desembarcament dels passatgers a la ciutat. 

Cal recordar que dimarts i dimecres passat  arribaren el creuer  Costa Smeralda, amb capacitat per a més de 6.000 persones, i el creuer MSC Grandiosa, procedent de Palerm (Itàlia), amb uns 3.000 passatgers. En els dos primers casos, els passatgers sí que desembarcaren a Palma i passejaren per la ciutat durant hores.

EDICIÓ PAPER 27/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF