El president del TSJIB creu que serà complicat recuperar la normalitat als jutjats d'Eivissa

Mentre investiguen la causa que ha provocat l'incendi, l'activitat es trasllada, provisionalment, a l'edifici del CETIS

El president del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ( TSJIB), Antoni Terrasa, ha assegurat que serà "complicat" recuperar l'activitat dels jutjats Penal i d'Instrucció d'Eivissa, que s'han vist afectats per un greu incendi aquest dilluns de matinada. T errasa ha assenyalat que, de moment, només es traslladarà a partir d'aquest dimarts el jutjat de guàrdia a l'edifici CETIS i estudien crear un segon jutjat de guàrdia per assumir els casos més urgents i les competències corresponents al Jutjat de Violències sobre la Dona.

Per ara, queda paralitzada l'activitat dels quatre jutjats d'Instrucció i dels dos penals, ja que "no tenim ni eines, ni expedients, ni lloc" on es pugui desenvolupar l'activitat judicial. El Ministeri de Justícia ha avançat a Terrasa que d'aquí a "quatre o cinc" mesos el nou edifici judicial podria estar acabat ". A més, li han assegurat que s'accelerarien les tasques per finalitzar-lo. Mentrestant, ha dit que s'hauran de cercar solucions intermèdies.

Els agents de la Policia Científica d’Eivissa, juntament amb la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Brigada Provincial (UDEF), investiguen les causes del foc que ha cremat la segona i gairebé la tercera planta dels jutjats d’Eivissa aquest dilluns de matinada.

El foc ha començat a la segona planta, a una zona ubicada entre un distribuïdor i un despatx, i s’ha propagat, a través d’una finestra, pel pis de dalt, segons els Bombers.

Les flames ho han cremat tot allà on s’ha originat l’incendi i ha arribat al distribuïdor de la tercera planta, que ha estat la més afectada per la gran quantitat d’expedients que han contribuït a les flames i per la manca de portes.

Només el fum ha afectat les altres plantes, excepte la primera, on també ha caigut aigua procedent de les tasques d’extinció i de la ruptura de canonades.

El jutjat de guàrdia s'ha traslladat provisionalment a l'edifici del CETIS perquè pugui continuar en funcionament. L'activitat de la resta de jutjats de l'edifici d'Isidor Macabich queda  aturada . Després de l'actuació dels serveis d'emergències i un cop es pugui accedir amb seguretat a l'edifici on ha tingut lloc l'incendi, la Gerència Territorial del Ministeri de Justícia hi farà l' avaluació i documentació dels danys i també hi durà a terme la neteja.

Quan s'hagin pogut finalitzar les tasques de neteja, els lletrats de l'Administració de Justícia de cada jutjat són els òrgans competents per fer el recompte d'expedients judicials afectats. En aquests moments, s'està treballant per dur a terme un pla per organitzar totes aquestes tasques de manera ordenada i eficient, mentre s'espera tenir l'accés segur a l'edifici.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF