Publicitat
Publicitat

El govern espanyol creu que l'economia creixerà fins a un 1,5% aquest any

De Guindos admet que la baixa inflació és negativa per a l'Estat

El govern espanyol s'està plantejant millorar les previsions de creixement per a aquest any fins a un 1,5%. Fonts de l'executiu han assegurat que els indicadors avançats "són positius" i fan pensar que l'economia espanyola tindrà un millor comportament de l'esperat. La xifra que preveia el govern espanyol era del 0,7%, però a l'abril s'anunciarà una revisió a l'alça, segons les mateixes fonts.

A l'entrada de la reunió de titulars d'Economia i Finances de la Unió Europea que se celebra avui i demà a Atenes, el ministre espanyol, Luis de Guindos, ha rebutjat parlar de xifres, però ha assegurat que "el primer trimestre serà un bon trimestre". De Guindos, que s'ha mostrat molt optimista tot i que l'atur continua pels núvols, ha dit que el 2014 marcarà "un abans i un després" en la crisi, atès que per primera vegada des del 2008 hi haurà creixement.

D'altra banda, De Guindos ha assegurat que "no hi ha risc" de deflació a Europa o a Espanya, però ha admès que la baixa inflació que ha registrat l'Estat, per sota del 2%, "planteja dificultats" perquè Espanya és un estat fortament endeutat. 

Suport a Grècia

Els ministres d'Economia de la zona euro han enviat un missatge de confiança al govern grec en desbloquejar nous trams d'ajudes del rescat grec per valor de 8.300 milions d'euros. L'ajuda estava bloquejada a l'espera de més reformes per part d'Atenes. Grècia rebrà a l'abril els primers 6.000 euros del nou tram d'ajuda. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF