La setmana que m'espera
Societat 29/05/2021

“Abans del covid-19, travessava una frontera cada dia”

El cooperant Enric Gonyalons explica com serà la seva setmana

2 min
Enric Gonyalons.

PalmaM’agrada seguir una rutina. De dilluns a divendres faig feina i els caps de setmana aprofit per desconnectar. Cada dia m’aixec a les 7.30 h i prepar el berenar: un plàtan, suc de taronja natural i cafè amb llet i galetes. Sempre berén amb la meva filla i la meva dona. Entre tots dos la preparam per anar a l’escola i a les 8.25 h la hi deix.

Visc a Ferney-Voltaire (França) i ara faig teletreball. Però abans de la pandèmia anava a la seu de l’organització on faig feina, que està a Ginebra (Suïssa). Ho feia amb bicicleta perquè està molt a prop. M’agradava perquè cada dia travessava una frontera de la Unió Europea. Fa més de 10 anys que faig feina en l’àmbit de la cooperació internacional; els drets humans és una de les àrees en les quals m’he especialitzat. El que més m’agrada és treballar en el terreny, i això ho enyor. Ara estic molt enfocat en Llatinoamèrica, sobretot Colòmbia. També he fet feina en els campaments de refugiats sahrauís d’Algèria i he estat en tres missions diferents a Palestina.

Amb el teletreball he agafat un mal costum. Cada migdia, després de dinar, faig deu minuts de sesta. Després em reincorpor a la feina i hi estic fins a les 17.30 h. Aprofit l’hora de dinar per parlar amb la meva dona i posar-nos al dia. Sempre sol cuinar ella i jo m’encarrec de deixar la cuina bé. Dilluns horabaixa vaig a classe de francès, perquè vull passar del B2 al C1. Dijous també m’agaf una estona per a mi i faig esport. Normalment a casa, amb una taula de flexions, abdominals i peses.

Dimecres o divendres aniré a fer la compra. Encara no sé quan, perquè hi solc anar quan veig que la gelera comença a estar buida. També aprofit un dia a la setmana per anar al parc amb la meva filla. A cinc minuts de casa en tenim un d’espectacular, molt verd, i mentre ella juga amb els amics jo puc socialitzar amb altres pares. Ara tenim un llit elàstic, que li vàrem regalar pel seu aniversari, i cada dia hi bota una estona. De vegades també m’hi sum. És molt divertit estar amb ella.

Sopam a les 19.30 h i a les 20.30 h la nina va a dormir. Després m’agaf una estona per desconnectar i solc mirar vídeos per YouTube. No som de sèries ni de pel·lícules, però sí que m’agrada mirar el programa de geografia política Un Mundo Inmenso, i també el Consultorio de Berto Romero, em fa riure. També llegesc novel·les gràfiques; ara estic amb L’àrab del futur, de Riad Sattouf. Abans d’anar a dormir em pec una dutxa, per estar relaxat.

M’agrada molt Mallorca, però ara ja no hi vaig tant com abans. Hi solc anar una setmana per Nadal i uns 10 dies a l’estiu. Ara que tenim una filla ens hem de repartir entre l’illa i Itàlia, país d’origen de la meva dona. El que més enyor és la família i els amics. Quan hi vaig, la meva mare sol fer canelons amb sobrassada, el meu plat preferit.

stats