Societat 09/10/2020

El Govern tanca un local de Formentera per incomplir diverses vegades les mesures covid-19

El propietari sumava fins ara set actes per incompliment de l'horari de tancament, el distanciament físic i l'ús de mascaretes

Ara Balears
1 min
Imatge d'una de les inspeccions

PalmaAgents de la Guàrdia Civil i inspectors de la Direcció General d'Emergències i Interior del Govern balear han tancat cautelarment aquest divendres un local de restauració de Formentera per incomplir reiteradament la normativa sanitària per evitar contagis de coronavirus, segons ha informat la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització. Fins ara s'han tancat per aquest motiu quatre establiments a les Balears, dos a Mallorca i dos a Formentera.

El local sumava fins ara set actes per incompliment de l'horari de tancament, el distanciament físic i l'ús de mascaretes. A més, la Policia Local, la Guàrdia Civil i els inspectors autonòmics havien advertit el propietari de l'incompliment de les mesures els darrers dies.

Com que no ha fet cas dels advertiments i hi havia evidències clares de risc de contagi entre persones, els agents han aixecat l'acta per suspendre l'activitat del local. L'actuació s'emmarca en la campanya d'inspeccions conjuntes per vigilar el compliment de la normativa de prevenció.

Els equips integrats per inspectors del Govern, dels consells insulars i agents de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i les policies locals ja han fet 698 inspeccions, de les quals s'han derivat 494 actes. Les sancions poden arribar als 600.000 euros quan es produeixin infraccions molt greus.

stats