El covid-19 no atura els Cossiers de Montuïri, que han ballat sense públic per evitar contagis

L'esdeveniment s'ha retransmès a través de les xarxes socials del Consistori

Els Cossiers de Montuïri han fet la primera sortida tradicional de l'any coincidint amb la festa de l'Assumpció de la Mare de Déu, però ho han fet sense públic presencial per evitar contagis de coronavirus, segons ha informat el regidor de Cultura de l'Ajuntament, Gabriel Mayol. Així i tot, s'ha pogut seguir a través de les xarxes socials del Consistori. El covid-19 no ha aturat els dansadors de Montuïri, que surten ininterrompudament des de 1750, malgrat que enguany se n'ha hagut de modificar el format, com ha apuntat el regidor. 

Els cossiers i el dimoni han sortit davant l'ermita de la Mare de Déu de la Bona Pau, al puig de Sant Miquel, que es troba a pocs quilòmetres del poble. De fet, la ubicació s'ha mantingut en secret fins a l'hora assenyalada per evitar-hi aglomeracions.

Les danses que s'han interpretat són les de carrer, com ara Flor de Murta, Mestre Joan, El rei no podia, La gallineta rossa, La dansa nova i Obriu-nos. També la de processó: Els Mocadors. Les danses més cerimonials, com ara L'oferta, El Marquensó, La mitjanit i La gentil senyora, no s'han interpretat.

Diumenge, 23 d'agost, els Cossiers de Montuïri tornaran a ballar amb el mateix format a un indret encara per determinar. En aquesta ocasió, els cossiers que hi han participat han estat Josep Canuto (dama), Miquel Miralles, Tomeu Rafel Ginard, Miquel Ginard, Tomeu Verger, Pere Servera i Antoni Miralles.

EDICIÓ PAPER 05/12/2020

Consultar aquesta edició en PDF