Societat 16/10/2019

Els cotxes de més de 25 anys hauran de pagar íntegrament l'impost de vehicles a Palma

L'Ajuntament ha suspès la bonificació del 100% a la qual podien optar fins ara

A. T.
1 min
Aparcament de cotxes de lloguer

PalmaEl portaveu de l'equip de govern municipal de Palma, Alberto Jarabo, ha informat aquest dimecres que l'Ajuntament suspèn la bonificació del 100% en l'impost de vehicles a la qual podien optar els que tenien més de 25 anys. Tot i això, la mesura no és de caràcter retroactiu, de manera que els vehicles que tenien concedit el subsidi continuaran gaudint d'aquesta excepció de pagament.

Cort calcula que cada any se sumaven a aquesta bonificació uns 1.300 vehicles, la qual cosa suposava uns 98.000 euros de despesa. Així, cada usuari s'estalviava de pagar una mitjana de 75 euros que ara haurà d'abonar.

En aquest sentit, el regidor d'Hisenda, Innovació i Funció Pública, Adrián García, ha explicat que "hi ha noves exigències mediambientals a les quals hem de fer front", i ha recordat que la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica estableix un calendari per a l'abandonament progressiu de vehicles d'explosió i preveu la promoció del vehicle elèctric. Així, es preveu que el 2050 la totalitat dels vehicles de les Balears siguin d'emissions zero.

Amb motiu del seu compromís en la lluita contra el canvi climàtic, l'Ajuntament mantindrà les bonificacions del 50% per als vehicles híbrids i del 75% pels elèctrics. Així mateix, la deducció de l'impost continua sent del 100% pels vehicles clàssics.

stats