Societat 20/06/2020

La costa balear té els preus del lloguer vacacional més cars de l'Estat

De mitjana, estan per sobre dels 1.300 euros per setmana

Ara Balears
2 min
Turistes esperant a entrar a un pis turístic

PalmaEls preus de lloguer vacacionals de la costa balear són els més cars de l'Estat, segons l'informe anual de la societat de taxació TecniTasa. Segons aquest document, llogar una casa a les principals zones de la costa espanyola serà aquest estiu un 3% més car que l'any passat, perquè la demanda és menor per la caiguda del turisme estranger i, a més a més, l'oferta s'ha restringit perquè els propietaris volen gaudir dels seus immobles.

Així, els lloguers a les Balears costen de mitjana més de 1.300 euros a la setmana. Punta Prima, a Menorca (2.800 euros a la setmana), Port d'Alcúdia, el Port d'Eivissa (2.200 euros) i una casa de 100 metres quadrats en una urbanització exclusiva a la Ràpita (2.000 euros) són alguns dels preus més exclusius.

"Moltes famílies que tenien un apartament a la platja i el posoven a lloguer al juliol i agost per obtenir-ne una major rendibilitat ara volen gaudir-ne la major part de l'estiu, motiu pel qual s'ha reduït l'oferta", explica el president de TecniTasa, José María Basañez. Sosté que "a les famílies no els importa pagar una mica més i allargar el temps d'estada, per si hi hagués una remuntanda del coronavirus, poder quedar més temps teletreballant des de la platja".

Des de TecniTasa creuen també que les estades seran més llargues als apartaments o habitatges, perquè es gastarà menys en oci per l'anul·lació de festivals, campaments dels fills i sortides nocturnes. No obstant això, la incertesa generada per la pandèmia es tradueix en un augment de la contractació d'assegurances de cancel·lació del cent per cent, i en una volatilitat major tant de l'oferta com de la demanda.

D'altra banda, l'informe indica que, a causa del covid-19, hi ha hagut canvis en la demanda i ara se cerquen ubicacions amb menys incidència del virus i una menor exposició als llocs públics. "Un factor com que la zona hagi estat més o menys afectada pel coronavirus o la necessitat d'un major o menor desplaçament són enguany factors que es tenen en compte a l'hora d'escollir al destinació", indica la societat en un comunicat.

stats