Cort es tenyirà de blau en solidaritat amb l’autisme

Aquest dilluns, 2 d’abril, és el Dia mundial de conscienciació sobre l’autisme

Aquest dilluns, 2 d’abril, és el Dia mundial de conscienciació sobre l’autisme. Amb motiu d’aquesta celebració, l’Ajuntament de Palma ha volgut solidaritzar-se amb les persones amb autisme de la nostra comunitat amb diverses activitats. D’una banda, el Consistori s’adhereix a la campanya que promou la Confederació Autisme Espanya -en col·laboració amb la Confederació Espanyola d’Autisme (FESPAU), alhora coordinada amb Autisme Europa- per demanar que es trenquin barreres per la integració laboral de les persones amb autisme. La iniciativa de la campanya és donar a conèixer aquesta realitat a la societat i atreure l’atenció sobre les necessitats i la realitat de les persones amb Trastorn de l’Espectre de l’Autisme (TEA) i les seves famílies.

Per altra banda, l’Ajuntament se suma a la campanya de sensibilització de caire internacional promoguda per Autism Speaks i coneguda per les seves sigles en anglès LIUB (‘Light it up blue’ o ‘Il·lumina’l de blau’), que té com a hashtag a les xarxes socials #LIUB. En aquesta línia, Cort il·luminarà de color blau la seva façana en un emotiu acte carregat de simbologia que està previst que arranqui a les 21 hores. Amb aquesta iniciativa, l’Associació APNAB- Gaspar Hauser vol aconseguir el repte que un total de 200 edificis emblemàtics es tenyeixin d’aquest color com a mostra de solidaritat amb el col·lectiu de persones amb TEA i amb totes les seves famílies.

L’encesa de la façana de Cort està prevista per a les 21 hores d’aquest dilluns, moment en què el treballador d’APNAB- Gaspar Hauser Pere Tortella llegirà un manifest en el qual farà una crida per la integració laboral de les persones amb autisme. Així mateix, l’escriptor Miquel Ferrà llegirà un text sobre l’autisme i també està previst que Miguel Ángel Lladó llegeixi el poema Alas útiles. Tot seguit, es durà a terme una amollada de globus de color blau davant tots els assistents.

Durant la presentació, aquesta setmana, de la jornada, i acompanyada de la directora de l’Associació de Pares de Nins Autistes de Balears-Gaspar Hauser, Maribel Morueco, la regidora de Sanitat i Consum de Cort, Antònia Martín, va dir que aquest “no hauria de ser un acte puntual” i que “ens hauriem de recordar durant tot l’any de l’autisme, perquè les seves necessitats no es concentren en un dia”.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF