Societat 14/04/2021

Cort reclama a l'Estat que suspengui els desnonaments tot l'any i no només tres mesos

L'Ajuntament de Palma, però, valora positivament que el govern espanyol ampliï la moratòria de lloguer per a persones vulnerables

ARA Balears
1 min
Activistes d'Stop Desnonaments i policies nacionals en una imatge d'arxiu.

L'Ajuntament de Palma ha valorat positivament que el govern espanyol hagi decidit ampliar tres mesos la suspensió dels desnonaments en el cas de persones vulnerables que no poden pagar el lloguer, però ha reclamat més "valentia" perquè la pròrroga duri com a mínim tot el 2021. "És un període insuficient, cal garantir aquestes mesures mentre la situació d’emergència social i laboral hagi millorat”, segons ha explicat la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol.

“Suspendre els desnonaments només allarga un drama social, i són importants les mesures de correcció del mercat”, ha dit l'edil en un comunicat. Truyol també ha assenyalat que és necessari agilitar els processos d’informes de vulnerabilitat davant l’allau de peticions de sol·licituds d’ajudes per fer front al lloguer que s’ha registrat d'ençà que es va decretar l’estat d’alarma, ara fa poc més d'un any.

A més de la suspensió dels desnonaments, la regidora ha comentat que cal obligar els bancs a complir amb el codi de bones pràctiques i oferir lloguers socials. Truyol també ha demanat que es destinin més recursos supramunicipals per reforçar l’Oficina Antidesnonaments de l'Ajuntament de Palma, desenvolupar la Llei d’habitatge balear, posar en marxa una oficina d’acompanyament i perseguir els fons voltor i exigir que surtin a la llum els pisos buits amb els quals especulen.

Cal recordar que els desnonaments s'han disparat a les Balears i a final del 2020 ja varen arribar a nivells prepandèmia, i l’Ajuntament de Palma va reconèixer que està “absolutament desbordat” pel nombre d’expedients dels primers mesos d’enguany, com va informar l'ARA Balears.

stats