Societat 15/11/2021

Cort preveu recaptar fins a 20 milions per multes de trànsit a Palma, 6,5 més que enguany

L'Ajuntament ha presentat un pressupost municipal per a l'any que ve de 475,4 milions, el més elevat fins ara

2 min
El radar del carrer Pompeu Fabra de Palma

PalmaLa progressiva sortida de la crisi sanitària està fent que la mobilitat del trànsit torni a ser com abans de la pandèmia, i això ha permès que l'Ajuntament de Palma esperi recaptar fins a 20 milions d'euros per multes, 6,5 més que enguany, segons ha explicat aquest dilluns el batle, José Hila. El socialista ha assegurat que hi haurà més policies als carrers que sancionaran l'incivisme. Aquest és un dels ingressos que han permès al Consistori presentar un pressupost municipal per a l'any que ve de 475,4 milions, el més elevat fins ara. El d'enguany (sumant els romanents que es varen incloure per atendre l'impacte del coronavirus) ha estat de 463 milions.

Hila ha assenyalat que el pressupost de 2022 "reflecteix una nova realitat" després de la pandèmia i ha apuntat que creix sense incrementar els impostos i disminuint el deute. El Consistori preveu que baixi dels 195 milions a final d'enguany, tot i que el 2015 eren 352 milions, just quan entrà el Pacte a governar Cort.

L'increment de recursos (sense incloure-hi el romanent) es deu a diversos factors, com ara que la participació dels tributs de l'Estat ha crescut; es manté la plusvàlua en valors d'un any de normalitat; hi haurà més obres que suposaran més ingressos per a les taxes urbanístiques, a més de la pujada derivada per les multes.

El batle també ha explicat que volen mantenir el compromís amb les persones que encara pateixen la crisi del coronavirus i, per això, el pressupost social serà de 45 milions: 7,4 milions aniran a ajudes per a les famílies vulnerables, 440.000 per a l'Oficina Antidesnonaments i gairebé un milió per atendre dones víctimes de violència de gènere.

Per "mantenir el teixit empresarial", les ajudes de PalmaActiva disposaran d'una partida de 2 milions i s'incrementa la promoció turística amb 300.000 euros. D'altra banda, es destinaran 13 milions per reforçar la neteja dels carrers, renovació de les voreres, plantació d'arbres i enllumenat.

El pressupost per als museus de Can Balaguer, el Casal Solleric i el castell de Bellver serà de 250.000 per a tots tres, mentre que la programació de cultura serà de 170.000 euros i de 850.000 per a les festes de Sant Sebastià.

stats